На већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ јутрос се саобраћа по сувим и мјестимично влажним коловозима, а на дионицама у усјецима могући су одрони, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

Због деминерских радова на магистралном путу Сарајево-Фоча, дионица Трново-Миљевина у кањону ријеке Бистрице долази до поврмене обуставе саобраћаја од 11.00 до 15.00 часова два пута по пет до седам минута.

На дионици магистралног пута Црквина-Модрича један, због припремних радова на изградњи ауто-пута Вукосавље-Брчко измијењен је режим саобраћаја. Обавезно је поштовање привремене саобраћајне сигнализације.

Из Ауто-мото савеза наводе да се саобраћај одвија успорено на дионици магистралног пута Подроманија-Сумбуловац, у мјесту Мокро.

Због санације клизишта, саобраћај се на дионици магистралног пута Фоча-Горажде у мјесту Филиповићи, на самој линији разграничења, одвија отежано, једном саобраћајном траком /урађеном привременом заобилазницом у дужини 150 метара/ уз постављену саобраћајну сигнализацију.

На магистралном путу Рудице-Нови Град због изградње бициклистичке и пјешачке стазе долазиће до измјене у одвијању саобраћаја, уз постављену саобраћајну сигнализацију.

Због рехабилитације магистралног пута Градишка-Нова Топола-Клашнице и изградње три кружна тока на дионици Клашнице 1-Нова Топола измијењен је режим саобраћаја. Режим саобраћаја измијењен је и на споју магистралних путева Градишка-Нова Топола и Чатрња-Градишка због изградње кружне раскрснице.

На дијелу магистралног пута Жегуља-Љубиње, дионица Подврсник-Љубиње, у току је реконструкција пута, па се саобраћај одвија успорено наизмјеничним пропуштањем возила.

За вријеме реконструкције магистралног пута на дионици Брод на Дрини /Фоча/-Хум /Шћепан Поље/ измијењен је режим саобраћаја.

Због радова је измијењен режим саобраћаја на дионици магистралног пута Брод на Дрини 2-Врба у тунелу Чемерно.

На магистралном путу Градишка-Козарска Дубица, на улазу у Орахову, због активираног клизишта саобраћа се успорено.