Форум за безбједност општине Соколац данас је на ванредном састанку у проширеном саставу анализирао стање безбједности на подручју наше локалне заједнице, а поводом дешавања у Београду.

Према ријечима начелника општине Милована Бјелице, један од закључака Форума је да се у школама у наредном периоду сазову родитељски састанци на којима ће се разговарати о понашању дјеце и родитељима скренути пажња да се оружје чува на одговарајући начин, да не буде доступно дјеци.

  • Према закључцима Форума у наредном периоду извршиће се провјера исправности безбједносних камера,  забранити приступ непознатим лицима у близини школа и вртића, те закључати капије испред свих образовних установа. Полицијски службеник ће сваки дан бити у кругу школе а у граду ће бити појачане патроле, нарочито у вријеме између школских смјена, и на мјестима већег окупљања дјеце. Власнике угоститељских објеката ћемо обавијестити да поведу рачуна о понашању гостију, нарочито дјеце и још једном нагласити да се млађима од 18 година не служи алкохол, што ће провјеравати и инспекција. Када је у питању вршњачко насиље предузећемо мјере да се спријечи све оно за шта има сазнања и да се испитају све нетрпељивости међу дјецом, рекао је Бјелица и додао да је било  неколико случајева вршњачког насиља са мањим посљедицама, па ће се о томе посебно водити рачуна у наредном периоду.

Поред представника локалне власти и општинских одјељења, састанку су присуствовали представници Полицијске станице Соколац, основне и средње школе, вртића, Дома здравља те Центра за социјални рад Соколац.