Његово високопреосвештенство митрополит дабробосански Хризостом освештао је јуче темеље будуће припрате Манастира Свете Тројице у Озерковићима и положио камен темељац. Обраћајући се великом броју окупљених вјерника нагласио је да је ово велики историјски дан, једнако као и када је овај храм основан прије двадесетак година, када су благословени темељи малог храма.

  • Велика је радост и задовољство што се ово свето мјесто пороширује и драго ми је да је дошло вријеме да храмови постају тијесни и да их треба градити. Овај догађај можемо упоредити са оним, када је у Манастиру на Хиландару који је подигао краљ Милутин, кнез Лазар када је дошао на Свету Гору, дозидао другу припрату овог манастира. Није он то учинио због тога што је желио да буде битан и велики, него из потребе да монаси којих је било много тада, имају мјесто гдје ће се саборно окупљати, молити се Богу, Светом Сави и Светом Симеону. Срце и душа ми пјевају данас од радости, да смо дочекали да заједно са вама освештамо ове проширене темеље припрате манастирског храма – поручио је митрополит Хризостом.
Фото: Д. Абазовић

Настојатељ манастира Свете Тројице у Озерковићима, игуман Георгије Станковић истакао је да је митрополит Хризостом положио повељу у темеље храма у којој је описан тренутак и све оно што овај тренутак доноси.

  • Овај свети храм се шири јер је постао премали благодарећи труду монаштва и вјерника и да се зидањем будуће припрати шири храм, онако како су то радили преци. Донатори проширења храма су вјерници, а пројект будуће припрате храма финансира породица Станојловић из Бијељине, супружници Драган и Вероника – додао је игуман Георгије.

Манастир Свете Тројице у Озерковићима посјећује велики број вјерника током цијеле године, а налази се на тромеђи општина Соколац, Пале и Рогатица. Освештан је 2002. године.