На стадиону Кошево у Сарајеву протеклог викенда, 13. и 14. маја одржано је Првенство БиХ у вишебојима. У конкуренцији такмичара из свих клубова Босне и Херцеговине Атлетски клуб „Гласинац“ учествовао је са 8 атлетичара у различитим старосним категоријама.

Према ријечима тренера Неђа Ђуровића, задовољни су постигнутим резултатима.

фото: Атлетски клуб Гласинац

Најбољи резултат у категорији млађих јуниора остварио је Лука Кезуновић који је заузео прво мјесто  у десетобоју са 5311 бодова и тиме добио титулу Првака БиХ у десетобоју. Сениорка, Сара Лучић, једна од најбољих атлетичарки соколачког Гласинца, освојила  је сребрну медаљу  у седмобоју са остварених 3656 бодова.

Ово је први пут да се Сара такмичи у седмобоју. Она је након повлачења Младене Петрушић наставила такмичење у овој дисциплини и постигла је одличан резултат на који смо поносни, казао је Ђуровић.

фото: Атлетски клуб Гласинац

Према његовим ријечима најмлађа такмичарка домаћег атлетског клуба, Јана Јакшић, освојила је сребрну медаљу у тробоју за категорију пионирки са освојеним 1221 бодом.

  • Јана је млада перспективна атлетичарка чији таленат су примијетили многи. Ако настави са марљивим радом сигурно је очекује блистава спортска каријера, рекао је Ђуровић.

На првенству  БиХ су наступили још Михајло Крстајић, Ана Бољанић, Катарина Кезуновић, Јована Шука и Нина Мировић. Они су, према ријечима тренера Ђуровића изборили пласман од четвртог до десетог мјеста у конкуренцији од по двадесет такмичара у свакој појединачној категорији.

фото: Атлетски клуб Гласинац

У Атлетском клубу „Гласинац“ Соколац слиједе такмичења према календару Атлетског савеза БиХ. Наредно такмичење заказано је за идући викенд када ће се у Тузли одржати Појединачно првенство БиХ за пионире.