ХИДРОМЕТЕОРОЛОШКА СТАНИЦА СОКОЛАЦ:

Температура измјерена у 8 часова:11 ͦC

Најнижа температура у току ноћи:10  ͦC

Температура на 5 cm изнад тла: 8  ͦC

Влажност ваздуха: 93 %

Вјетар: југо-источни  1 m/s

Ваздушни притисак: 899 mbar

Падавине: 8 l/m2

Максимална температура јуче: 15  ͦC

ВАТРОГАСНЕ ЈЕДИНИЦЕ: Нису интревенисале у протекла 24 сата.

ЕЛЕКТРОДИСТРИБУЦИЈА: Уредно напајање електричном енергијом.

Источни Стари Град: У сриједу, 17.05.2023. године,  због радова на 10 kV воду Лапишница  доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 12:00 до 17:00 часова у каменолому Лапишница и насељу Лапишница.

ЈП ВИК „ВРЕЛО БИОШТИЦА“ У СТЕЧАЈУ: Уредно водоснабдјевање на подручју општине Соколац. 

АУТО МОТО САВЕЗ: Због неповољних временских услова, мокрих и клизавих коловоза, те повећане опасности од одрона и клизишта,  на већини путева  у РС саобраћај се одвија успорено или отежано, због чега је неопходна максимално опрезна  вожња, прилагођена стању и условима на путу.

Због минерских радова на магистралном путу Сарајево-Фоча, дионица Трново-Миљевина у кањону ријеке Бистрице у периоду од 03.05.2023. до 03.06.2023. долазиће до поврмене обуставе саобраћаја у времену између 11:00 и 15:00 часова у трајању од два пута по 5-7 минута.

На маг.путу М-19 Подроманија-Сумбуловац у мјесту Мокро, саобраћај се одвија успорено.

Због извођења радова на санацији клизишта саобраћај се на дионици маг. пута Фоча-Горажде у мјесту Филиповићи (на самој линији разграничења), одвија отежано, једном саобраћајном траком (урађеном привременом заобилазницом у дужини 150 метара) уз постављену саобраћајну сигнализацију.Због извођења радова, биће измијењен режим у одвијању саобраћаја на дионици магистралног пута М-I 109 Брод на Дрини 2-Врба у тунелу Чемерно. ( од 01.03. до 01.07.2023. године)

 – На мосту Краља Александра у општини Рудо, на путном правцу М II-507 Бродар-граница РС/РСР (Рудо) забрањен је саобраћај за теретна возила укупне масе преко 10 тона, док се за путничка возила ограничава брзина кретања на 20 км/č.

-Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-ГП Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

На граничним прелазима  нема дужих чекања приликом преласка границе.

У СТАНИЦАМА ХИТНЕ ПОМОЋИ ПРЕГЛЕДАНО ПАЦИЈЕНАТА:

СОКОЛАЦ: Нема информација

Ј.З.У. СРБИЈА: Нема информација

ДЗ ФОЧA: прегледа и  8 кућних посјета

 

ПОРОДИЛИШТА – РОЂЕНО НОВОРОЂЕНЧАДИ:

Ј.З.У. БОЛНИЦА СРБИ: Рођени дјечак и двије  дјевојчице,

КЦ ФОЧА: Рођена дјевојчица.