Аташе Амбасаде Кине у Босни и Херцеговини Wang Xiaofeng, Први секретар Bai Anmin и Први секретар Zhang Luang посјетили су ЈЗУ Завод за форензичку психијатрију гдје су са вршиоцем дужности директора ове установе Ђорђем Радићем разговарали о будућој сарадњи и потребама ове здравствене установе.

  •  Ово је прва посјета наших кинеских пријатеља, од којих смо добили увјерење да ће се сарадња наставити, и да ће помоћи нашу установу, истакао је Радић.

Представници кинеске амбасаде обишли су и ЈЗУ Специјалну болницу за психијатрију гдје су са вршиоцем дужности директора ове установе, Драганом Булајићем, разговарали о могућој сарадњи и обишли радове на уређењу женског акутног одјељења.

  • У току су завршни радови на реконструкцији акутног женског одјељења, и надамо се да ће пацијенти  у нове просторије преселити за десетак дана. Вриједност радова је 57.000 КМ са ПДВ-ом, а средства је издвојила Влада Републике Српске како би створили што боље услове за боравак пацијената, казао је Булајић.

Реконструкцијом ће капацитет женског акутног одјељења бити повећан за три лежаја са садашњих 21 на 24 и са додатна три лежаја на мушком акутном одјељењу капацитет Специјалне болнице за психијатрију ће бити повећан на укупно 150 лежајева.