Обуставе саобраћаја јутрос су на путевима код Козарске Дубице и Бихаћа, гдје се излила вода, док се на осталим дионицама вози се по мокрим и клизавим коловозима, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

На магистралном путу Козарска Дубица-Костајница, у мјесту Шпиља, као и на излазу из Костајнице према Козаркој Дубици, у Улици Ранка Шипке, због изливања воде на коловоз саобраћај је потпуно обустављен.

Због одрона на локалном путу Доњи Ракани-Чулића Брдо саобраћај је обустављен и преусмјерен на алтернативне путне правце.

Обустава је и на магистралном путу Бихаћ-Србљани у Костелима гдје се излила вода. На магистралном путу Бихаћ-Каменица могу саобраћати путничка возила, док је за теретна возила саобраћај и даље обустављен.

На регионалном путу дионица Разбој-Руданка, на локацији превој Љескове воде, због активираног клизишта саобраћај се одвија успорено, једном саобраћајном траком.

Због минерских радова на магистралном путу Сарајево-Фоча, дионица Трново-Миљевина у кањону ријеке Бистрице, долазиће до поврмене обуставе саобраћаја од 11.00 и 15.00 часова у трајању од два пута по пет до седам минута.

На истом магистралном путу, али на дионици Добро Поље-Миљевина, због радова на санацији клизишта, измијењен је режим у одвијању саобраћаја.

Саобраћај се због санације клизишта на дионици магистралног пута Фоча-Горажде у мјесту Филиповићи одвија отежано, једном траком, а измјене су и на путу Рудице-Нови Град гдје је у току изградња бициклистичке и пјешачке стазе.

На магистралном путу Брчко-Бијељина и на регионалном путу Стари Угљевик-Главичице у рејону Глиња саобраћај се одвија успорено уз повремене краткотрајне прекиде. Успорен саобраћај због радова и на дијелу магистралног пута Жегуља-Љубиње, дионица Подврсник-Љубиње.

Режим у одвијању саобраћаја измијењен је због радова на дионици магистралног пута Брод на Дрини-Врба у тунелу Чемерно.

Измјене су и на путним правцима Приједор-Козарац због изградње ауто-пута, затим Градишка-Нова Топола-Клашнице, Брод на Дрини /Фоча/-Хум /Шћепан Поље/, код Добоја гдје је у току градња ауто-пута, као и на дионици магистралног пута Стари Мајдан-Бањалука-Рударска.

На магистралном путу Градишка-Козарска Дубица, на улазу у Орахову, због активираног клизишта вози се успорено, као и на путу Стари Угљевик-Главичице у рејону Старог Угљевика.

Због оштећења мостова преко ријеке Буковице у мјесту Горњи Подградци и ријеке Јабланице у мјесту Совјак на локалним путевима, обустављен је саобраћај и преусмјерен на алтернативне путне правце.

Деминирање терена одвија се на регионалном путу Подновље-Поље, код деминерског градилишта „Горњи Божинци“ због чега ће сваким радним даном долазити до привремене обуставе саобраћаја.

Вангабаритни превоз креће се путним правцима Бакрачуша-Невесиње-Гацко, Лапишница-Рогатица-Ново Горажде, Лепница-Бијељина-Угљевик и Каруше-гранични прелаз Брод. Возачима се савјетује да возе опрезније и поштују упутства овлаштених лица из пратње.

У ФБиХ се санационих радова на мосту „Горица“, на ауто-путу Зеница-Сарајево, за саобраћај је затворена десна цијев тунела „1. март“, а возила саобраћају двосмјерно кроз лијеву тунелску цијев.

Саобраћај се због радова спорије одвија на магистралном путу Чевљановићи-Нишићи, док је затворен мост на улазу у Немилу, па возила саобраћају преко раскрснице у Топчић Пољу.

На дионици регионалног пута од мјеста Равно према магистралном путу Љубиње-Требиње саобраћај је обустављен и преусмјерен на алтернативне правце.

На граничним прелазима Градишка и Градина јутрос је појачан саобраћај на улазу из Хрватске, док на осталим прелазима задржавања нису дужа од 30 минута.