СНСД је највећа странка у Републици Српској која има довољно квалитетних људи за важне позиције и ко год да буде изабран на мјесто министра финансија у Савјету министара сигурно ће бити добро рјешење и за СНСД и за Републику Српску, изјавио је предсједник Градског одбора СНСД-а Љубиша Ћосић и напоменуо да је његово опредјељење и даље град Источно Сарајево, чији је градоначелник.

„Свакако да ми стављање у контекст могућег обављања тако важних функција импонује и представља својеврсну потврду доброг досадашњег рада, али желим да кажем да су моје опредјељење и даље град Источно Сарајево и сви наши људи“, рекао је Ћосић поводим спекулације о његовом евентуалном будућем ангажману на позицији министра финансија и трезора у Савјету министара, а раније и на позицију у Управи за индиректно опорезивање БиХ.

Он је истакао да нема право да изигра повјерење народа који га је бирао два пута у посљедње три године, да је много пројеката који су започети у граду и да не би било у реду да на половини првог градоначелничког мандата све напусти и остави посао незавршеним.

„То сам рекао и прошле године, када је објављена кандидатура за посланика у Народној скупштини Републике Српске, и ту се ништа није промијенило. Наравно, о томе сам разговарао и са предсједником Милорадом Додиком, који од свих нас можда и најбоље разумије шта значи управљати процесима и колико је важно одржати континуитет у погледу развојних пројеката у једној заједници“, навео је Ћосић.

Он је пожелио срећу будућем министру финансија и трезора у Савјету министара, ко год то да буде и нагласио да је СНСД највећа странка у Републици Српској која има довољно квалитетних људи за важне позиције и ко год да буде изабран сигурно ће бити добро рјешење и за СНСД и за Републику Српску.

„Као предсједник Градског одбора СНСД-а Источно Сарајево сматрам да, поред фантастичних резултата које годинама остварујемо на изборима, имамо квалитетан кадар и да обављамо најодговорније позиције, што ће показати вријеме које је пред нама“, сматра он.

Градски одбор СНСД-а Источно Сарајево, подсјетио је Ћосић, побједнички је одбор и, уз подршку предсједника Додика и свих важних људи из странке, у будућности ће сигурно бити један од главних носилаца власти СНСД-а на републичком и нивоу БиХ.