Сервисне информације за недјељу, 21. мај 2023. године

 ХИДРОМЕТЕОРОЛОШКА СТАНИЦА  СОКОЛАЦ:

Тренутна температура: 10  ͦС

Најнижа температура у току ноћи: 5 ͦC

На 5 цм изнад површине тла: 2 ͦC

Влажност ваздуха: 86%

Вјетар: југо – источни, 1м/с

Ваздушни притисак: 907 мbar

Падавине:  – l/m²

Јуче максимална температура износила је: 20 ͦC

ВАТРОГАСНЕ ЈЕДИНИЦЕ:

Општина Соколац: јуче, 20.05.2023. године избио је пожар у 10:10 часова на објекту дрвене конструкције у коме је смртно страдало старије лице у насељу изнад Војничког гробља. Пожар угашен у 15:00 часова, интервенисало 5 ватрогасаца са 3 ватрогасна возила.

ЕЛЕКТРОДИСТРИБУЦИЈА:

Општина Соколац: : Напајање електричном енергијом је уредно.

 ЈП ВИК „ВРЕЛО БИОШТИЦА“ У СТЕЧАЈУ: Уредно водоснабдијевање на подручју општине Соколац. 

 АУТО МОТО САВЕЗ:

Саобраћај се јутрос на већини путева у РС одвија редовно, по претежно сувим коловозима. Возачима и даље скрећемо пажњу на повећану опасност од одрона на дионицама у усјецима. На свим путним правцима савјетујемо опрезну вожњу, прилагођену стању и условима на путу.

Због минерских радова на магистралном путу Сарајево-Фоча, дионица Трново-Миљевина у кањону ријеке Бистрице у периоду од 03.05.2023. до 03.06.2023. долазиће до поврмене обуставе саобраћаја у времену између 11:00 и 15:00 часова у трајању од два пута по 5-7 минута.

На маг.путу М-19 Подроманија-Сумбуловац у мјесту Мокро, саобраћај се одвија успорено.

Због извођења радова на санацији клизишта саобраћај се на дионици маг. пута Фоча-Горажде у мјесту Филиповићи (на самој линији разграничења), одвија отежано, једном саобраћајном траком (урађеном привременом заобилазницом у дужини 150 метара) уз постављену саобраћајну сигнализацију.Због извођења радова, биће измијењен режим у одвијању саобраћаја на дионици магистралног пута М-I 109 Брод на Дрини 2-Врба у тунелу Чемерно. ( од 01.03. до 01.07.2023. године) – На мосту Краља Александра у општини Рудо, на путном правцу М II-507 Бродар-граница РС/РСР (Рудо) забрањен је саобраћај за теретна возила укупне масе преко 10 тона, док се за путничка возила ограничава брзина кретања на 20 км/х.-Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-ГП Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен. На граничним прелазима нема дужих чекања приликом преласка границе.

 У СТАНИЦАМА ХИТНЕ ПОМОЋИ ПРЕГЛЕДАНО ПАЦИЈЕНАТА:

СОКОЛАЦ: 27 прегледа,

Ј.З.У. СРБИЈА: 40 пријема,

ДЗ ФОЧA: 40 прегледа, 6 кућне посјете.

 

ПОРОДИЛИШТА – РОЂЕНО НОВОРОЂЕНЧАДИ:

Ј.З.У. БОЛНИЦА СРБИJА: Није било порода

КЦ ФОЧА: нема података