Шкода од готово 83.000 марака коју је наручио Милан Ковач начелник Шипова стигла је у Шипово, сазнаје CAPITAL.

CAPITAL је раније писао да је општина Шипово наручила аутомобил чија је цијена са ПДВ-ом готово 83.000 КМ, а сада је додијељен и уговор за набавку овог аутомобила и то предузећу „Херцеговина ауто“ из Мостара.

Како је наглашено у обавјештењу о додјели уговора примљена је једна понуда и та једна понуда је била прихватљива.

Ковач је већ раније у изјави за CAPITAL иако је тендер тек био расписан истакао да купује шкоду, те да је он једини начелник који шест година вози своје возило.

Подсјетимо, како је наведено у тендерској документацији, возило мора бити ново и некориштено, произведено 2023. године, металик боје.

Захтијевали су да возило буде минимално Еуро 6 стандард, са погоном на обје осовине, турбо дизел, као и аутоматски мијењач.

Такође су тражили и да возило садржи путни рачунар, творнички уграђен навигациони уређај, као и кожни управљач са командама за радио, телефон и путни рачунар, подесив по дубини и висини.

Било је неопходно да возило посједује минимално шест звучника, камеру за паркирање уназад, електрично подешавање сједишта возача са функцијом меморије, као и уређај за аутоматску регулацију брзине.