Градоначелник Бијељине Љубиша Петровић данас креће у „марш“ према Бањалуци, што је и обећао након неуспјелог покушаја његове смјене.

Своју дугу шетњу је назвао „Марш части за оздрављење Републике Српске“, а као разлог покретања марша навео је то што се „не мири са свим овим што се дешава не само у Бијељини већ у цијелој Републици Српској“.

„Марш“ ће, како је најавио, трајати отприлике 10-14 дана те  ће по доласку у Бањалуку министарствима у Влади Српске доставити информације о томе шта су то потребе Града Бијељина.

  • Куцнуо је час да на један другачији начин покажемо да се не миримо, да нисмо стадо оваца, да нисмо кукавице већ да смо људи који траже правду и достојанствен живот – написао је на свом „Фејсбук“ профилу.

Додао је да ће сваки дан „марша“ имати своју посебну тематику и носиће посебне поруке, а „сваки направљен корак имаће за циљ ’табање стазе’ на путу промјена“.

  • Током марша пролазићу кроз различита мјеста, успут ћу застајати, разговарати са људима, мјесто коначишта биће углавном код различитих домаћина – казао је Петровић.

Прва станица ће бити данас Доњи Драгаљевац, а очекује да ће с подручја Семберије изаћи сутра. Своје путовање ће наставити даље преко Шамца и Добоја. Путоваће с групом од пет људи, с тим да ће се ти људи мијењати.

Градоначелник је замолио грађане да не прате његов марш како би се избјегле блокаде и ометање саобраћаја. Умјесто тога, позвао их је да се придруже мирној шетњи у Бањалуци.

Петровић је почетком године обећао да ће ићи пјешке у Бањaлуку уколико не прође референдум о његовом опозиву. Након што опозив није успио, Петровић је потврдио да креће у једну врсту протестне шетње.