Пригодним културно-умјетничким програмом који су уприличили ученици и наставници Основне школе „Милан Илић – Чича Шумадијски“ на Хан Пијеску данас је свечано обиљежен Дан школе – Свети Кирило и Методије.

На почетку програма у кино-сали поздравним ријечима обратио се директор школе Милан Васиљевић, потом је протојереј-ставрофор Бранко Брежанчић одржао бесједу о значају празника Светих Кирила и Методија, које српска православна црква слави као браћу из Солуна који су саставили словенску азбуку од 38 слова и преводили књиге са грчког на словенски.

Васиљевић је рекао Срни да су на свечаности уручене и дипломе-похвале за 16 ученика који су остварили запажене резултате у знању из наставних предмета и за двије екипе за успјех на спортским такмичењима, те за успјех на конкурсима других установе и институција.

Он је подсјетио да су на различитим конкурсима за најљепши ћирилички рукопис прве награде добиле ученице ове школе Ања Лучић и Анђела Митровић, а друга награда је припала Марији Бјелаковић.

Од 213 ученика, основно образовање на Хан Пијеску је ових дана завршило 20 „малих матураната“, а у школске клупе ће у септембру сјести 21 првачић.