Одређен је притвор за седам од девет лица лишених слободе у акцији „Систем 2023“ због сумње за искриштавање дјеце за порнографију, потврђено је Срни у Министарству унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске.

Припадници МУП-а ухапсили су девет лица због сумње да су у претходном временском периоду извршила кривична дјела искориштавање дјеце за порнографију, прање новца и недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја.

Оперативну акцију „Систем 2023“ су реализовали полицијски службеници Одјељења за високотехнолошки криминалитет Управе криминалистичке полиције у сарадњи са припадницима полицијских управа Бијељина, Добој и Бањалука.

Министар унутрашњих послова Синиша Каран изјавио је раније да је ријеч о преступницима који користе дјецу и малољетнике за дјечију порнографију, што све мора забринути, а полиција максимално појачати активностима против оваквих лица.

„Они су и зарађивали од тих материјала, дакле продавали, не само уступали и користили. То је страшно у овом предмету“, рекао је Каран.