Три чланице Атлетског клуба „Гласинац“ са тренером Неђом Ђуровићем отпутовале су данас у Москву, гдје ће за предстојећи викенд учествовати на Митингу у атлетици за млађе категорије до 15 година.

Фото: Бранка Радоњић

Тренер Ђуровић, прије поласка истакао је да му је част и задовољство што имају прилику да учествују на једном таквом такмичењу, за који су се припремали у претходном периоду.

  • Учествују три наше дјевојчице из Клуба Ана Бољанић, Емилија Радоњић и Јана Јакшић. Надамо се да ћемо се у Москви такмичити са атлетичаркама и атлетичарима из Србије, Косова, Русије и других сусједних земаља. Такмичиће се у спринтерским дисциплинама на 100, 200 и 400 метара. Знамо колико је атлетика у Русији и Србија јака, тако да немамо превелика очекивања. Надамо се солидном наступу наших атлетичарки, а поред тога да дјеца стекну нова искуства и омогуће познанста са вршњацима из иностранства. За нас је само учешће велики успјех – нагласио је тренер Ђуровић.

Соколачке атлетичарке придружиће се такмичарима из Србије и Косова у Москви, а њихов повратак очекује се у понедјељак, 29. маја.