Ако сте користили рижу за сушење мобитела након што је пао у воду, онда сте упознати с тиме да рижа упија влагу.То значи да може помоћи при сушењу и других кућанских предмета, попут напола осушене одјеће у вашем ормару. Без риже, ова одјећа може узроковати неугодан мирис и стварање плијесни.

Будући да рижа има невјеројатно својство упијања влаге. Рижи једноставно додајте мало мирисног етеричног уља и ставите је у ормар.

Све што требате је шољица риже, неко етерично уље, мали комад тканине и гумица да све то причврстите:

Ставите рижу у здјелу и додајте око 15-20 капи етеричног уља.Покријте смјесу малим комадом тканине и причврстите гумицом.
Ставите припремљену здјелу на жељено мјесто, попут ормара.
Рижу можете користити до 3 мјесеца, а краће ако се ради о смеђој рижи. Потом поновите поступак.
Може вам спасити телефон
Ако вам је паметни телефон икад пао у воду, знате каква паника тада настаје. Међутим, здјела риже рјешава ствар. Све што требате направити јест ставити телефон у здјелу с рижом, и то тако да га потпуно прекрије и оставити тако барем 48 сати. Прије тога свакако уклоните СИМ картицу
Примијетили сте да банане промијене боју јако брзо након што их купите. Ипак, такве банане можете “спасити” тако што ћете их ставити у врећицу у коју сте претходно ставили рижу, затворити врећицу и оставити тако око сат времена, пише

Након тога извадите банане из врећице и осушите их феном и видјет ћете како им се жута боја враћа пред вашим очима.