Његово високопреосвештенство митрополит дабробосански Хризостом предводио је јуче Спасовданску литију у Источном Новом Сарајеву поводом Дана и славе општине – Спасовдана.

Митрополит је претходно служио молебан, а потом је улицама прошла литија у којој се окупио велики број грађана.

Представници општине Источно Ново Сарајево и општинске Борачке организације су на споменик „Слава српском борцу“ положили вијенце.

На Тргу Републике Србије синоћ је у 20.00 часова поводом општинске свечаности био одржан концерт групе „Легенде“.

На свечаној академији синоћ су уручене повеље, плакете и захвалнице општине најзаслужнијим представницима институција и појединцима за развој ове локалне заједнице.

Повеља општине Источно Ново Сарајево припала је министру финансија Републике Српске Зори Видовић.

Ријеч је о највећем признању које ова локална заједница додјељује заслужним појединцима и установама, односно колективима, који су допринијели развоју и побољшању услова живота свих њених становника.

Повељу је добио и ректор Универзитета у Источном Сарајеву Милан Кулић за изузетан допринос развоју ове високошколске установе.

Постхумно је додијељена и Недјељку Зеленовићу коју је преузео његов син Владимир, истичући да му је драго што су представници ове локалне заједнице препознали допринос који је његов отац да у смислу развоја културе.

Општина Источно Ново Сарајево је поводом Дана и крсне славе општине – Спасовдана припремила богат и разноврстан програм који ће трајати до суботе, 27. маја.