Иза рукометаша РК „Гласинац“ Соколац је историјско, дебитантско учешће у Првој лиги Републике Српске. У друштву прволигаша успјели су да забиљеже четири побједе, а било би их можда и више да није било повреда кључних играча. Сезону међу прволигашким тимовима изнијели су на својим плећима, без подршке,помоћи и без финансијске накнаде. Носила их је љубав према одабраном спорту и свом граду, а за залагање и пожртвованост на терену добили су захвалност своје вјерне публике која је редовно пратила утакмице на домаћем терену.

Тренер, Јован Боровчанин подсјетио је да је овај млади састав Гласинца претходно такмичење у Другој лиги РС завршио без пораза и да је била заједничка одлука, њега и његовог тима да покушају игру подићи на виши ниво и окушати срећу међу најбољима.

  • Били смо свјесни да ће бити веома тешко изборити опстанак у Првој лиги. Поред свега, наш циљ је остварен и срећни смо и поносни због тога. Иза себе смо оставили Слогу из Прњавора и задржали смо прволигашки статус. Услиједиће кратка пауза, а онда ћемо се припремати за Међуопштинске омладинске спортске игре (МОСИ).

Овогодишњи спортски успјех рукометаша Гласинца остао је у сјенци тешке повреде једног од најталентованијих момака у клубу, Ивана Бољанића. Према ријечима тренера, пред њим је дуг опоравак.

  • Након оваквих догађаја буде вам још теже. Наш најталентованији играч Иван Бољанић у предзадњем колу против првака бањалучке Младости, која је изборила пласман у Премијер лигу БиХ, доживио је тешку повреду. Када се узме у обзир и чињеница да су момци цијеле сезоне играли без било какве накнаде и подршке, поставља се питање како и зашто настављати даље, запитао се Боровчанин.

Рукометни клуб „Гласинац“ од јесени ће бити једини спортски колектив који ће општину Соколац представљати у Првој лиги Републике Српске. Да ли ће доживјети исту судбину као и Кошаркашки клуб „Соколац“ који је иступио из такмичења у Првој лиги, због недостатка финансијских средства остаје да се види?!

Подсјећамо, КК „Соколац“ као трећепласирана екипа Прве лиге Републике Српске обавијестила је комесара такмичења Миодрага Ивановића и Кошаркашки савез Републике Српске да је услијед недостатка финансијских средстава приморана да заврши такмичење на полусезони.

Без прволигашког статуса и одбојкашице Гласинца

Раније је из прволигашког друштва испао и Одбојкашки клуб „Гласинац“. Сокочанке су такмичење завршиле на зачељу табеле са 20 поена, те нису успјеле сачувати позицију у овом рангу. Током сезоне забиљежиле су шест побједа и шеснаест пораза.