На Сокоцу је јуче одржан Куп Босне и Херцеговине за цицибане у организацији Атлетског клуба „Власеница“, на коме се окупило 270 учесника из 24 клуба. Свеукупни побједник на Купу БиХ за цицибане који су се такмичили у 16 дисциплина је Атлетски клуб „Сарајево“, други је „Академац“ из Бијељине, а трећи Школа атлетике из Мостара.

Фото: Инфо центар

Предсједник АК “Власеница“ Срето Крстић као организатор се захвалио члановима „Гласинца“ и предсједнику Жарку Арбињи, који су помогли у организацији такмичења.

  • Наш клуб је ове године конкурисао за цицибанско првенство, сада Куп БиХ који је од ове године у новом формату. Имали смо идеалне услове за такмичење учесника од Бихаћа до Херцеговине. Дјеца су се такмичила у осам мушких и осам женских дисциплина. Најбољи такмичари су награђени медаљама, а екипе пехарима. Нама је посебно драго што смо од Атлетског савеза добили могућност да будемо организатори такмичења, иако смо најмлађа екипа, да покажемо да и ми млади можемо да будемо велики ослонац у свему – рекао је Крстић.

Испред АК“Гласинац“ наступило је 25 малишана који су се такмичили у седам атлетских дисциплина, те су освојене двије медаље за наш клуб. Сребрном медаљом окитио се Василије Елез у дисциплини бацање вортекса, док је Катарина Јововић у истој дисциплини такође освојила друго мјесто.

Фотографија уступљена Инфо центру

Према ријечима тренера соколачких атлетичара Срне Рајак, сви су имали запажене резулате који су били близу медаља, с обзиром да је за велики број чланова ово било прво такмичење.

  • Такмичиле су се 24 екипе, велики број малишана се окупио у нашој општини, као тренер млађих категорија јако сам задовољна и поносна њих. Поред учесника који су били 2012. и 2013. годиште испред нашег клуба наступали су и старији чланови од шест до осам година, док је најмлађа такмичарка била Софија Сорак, са само четири године- навела је Рајакова.
Фото: Инфо центар

Златну медаљу у скоку удаљ у мушкој конкуренцији освојио је Афан Косо из Школе атлетике из Мостара, а код дјевојчица Ана Краљевић из требињског „Леотара“.

У бацању кугле прва мјеста у женској и мушкој конкуренцији припала су Фочацима, Јовани Малиш и Стефану Кунарац, члановима клуба „Сутјеска“.

У скоку увис златну медаљу међу дјевојчицама понијела је Уна Миш из требињског „Леотара“, а код дјечака Андреј Јакешевић из клуба „Водопад“ из Јајца.

Сегор Беговић из „Новог Града“ из Сарајева побједник је у вортексу у мушкој, а Јосипа Марић из „Бротња“ из Читлука у женској конкуренцији.

Златна медаља у трци на 600 метара додијељена је Семини Мујановић из клуба „Бановићи“ у женској и Зорану Благојевићу из бијељинског „Академца“ у мушкој конкуренцији.

На стази од 200 метара у трци дјечака први је на циљ стигао Павле Савић из бијељинског „Академца“, а код дјевојчица Наталија Миљатовић из клуба „Бањалука“.

Никола Убовић из клуба „Сарајево“ освојио је златну медаљу у трци на 60 метара у мушкој, а Анђела Раденковић из бијељинског „Академца“ у женској конкуренцији.

Фото: Инфо центар

Генерални покровитељ овог атлетског такмичења је општина Власеница и начелник општине Мирослав Краљевић.