ХИДРОМЕТЕОРОЛОШКА СТАНИЦА СОКОЛАЦ:

Температура измјерена у 8 часова: 12 ͦC

Најнижа температура у току ноћи: 11  ͦC

Температура на 5 cm изнад тла: 9  ͦC

Влажност ваздуха:86 %

Вјетар: јужни 1 m/s

Ваздушни притисак: 909 mbar

Максимална температура јуче:18  ͦC

 

ВАТРОГАСНЕ ЈЕДИНИЦЕ: Нису интервенисале у протекла 24 часа.

ЕЛЕКТРОДИСТРИБУЦИЈА: Уредно напајање електричном енергијом.

Чајниче: У понедељак, 29.5.2023. године због радова на 10 kV воду Хасковићи – Трново, доћи ће до привремених прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 9:00 до 14:00 часова потрошачима у насељу Каровићи.

ЈП ВИК „ВРЕЛО БИОШТИЦА“ У СТЕЧАЈУ: Уредно водоснабдјевање на подручју општине Соколац. 

АУТО МОТО САВЕЗ: Саобраћај се на путевима РС одвија редовно, по  мјестимично мокрим или влажним  коловозима.  У котлинама скрећемо пажњу на мјестимичну маглу, а на дионицама које пролазе кроз усјеке,  на повећану опасност од одрона. На путевима на којима се изводе санациони радови, саобраћај  регулише привремена сигнализација, чије је поштовање обавезно. Возачима без обзира на временске и саобраћајне услове,савјетујемо опрезну вожњу, прилагођену стању и условима на путу.

Због минерских радова на магистралном путу Сарајево-Фоча, дионица Трново-Миљевина у кањону ријеке Бистрице у периоду од 03.05.2023. до 03.06.2023. долазиће до поврмене обуставе саобраћаја у времену између 11:00 и 15:00 часова у трајању од два пута по 5-7 минута.

Због извођења радова на санацији клизишта саобраћај се на дионици маг. пута Фоча-Горажде у мјесту Филиповићи (на самој линији разграничења), одвија отежано, једном саобраћајном траком (урађеном привременом заобилазницом у дужини 150 метара) уз постављену саобраћајну сигнализацију.Због извођења радова, биће измијењен режим у одвијању саобраћаја на дионици магистралног пута М-I 109 Брод на Дрини 2-Врба у тунелу Чемерно. ( од 01.03. до 01.07.2023. године)

– На мосту Краља Александра у општини Рудо, на путном правцу М II-507 Бродар-граница РС/РСР (Рудо) забрањен је саобраћај за теретна возила укупне масе преко 10 тона, док се за путничка возила ограничава брзина кретања на 20 км/х.

-Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-ГП Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

На граничним прелазима  нема дужих чекања приликом преласка границе.

У СТАНИЦАМА ХИТНЕ ПОМОЋИ ПРЕГЛЕДАНО ПАЦИЈЕНАТА:

СОКОЛАЦ:  13  прегледа,

Ј.З.У. СРБИЈА: 17 пријема,

ДЗ ФОЧA: 26 прегледа  и 2  кућне посјете.

ПОРОДИЛИШТА – РОЂЕНО НОВОРОЂЕНЧАДИ:

Ј.З.У. БОЛНИЦА СРБИ: Рођена два  дјечака

КЦ ФОЧА: Рођена једна дјевојчица