Представници Удружења „Романија“ из Београда данас су Дому здравља „Др Љубомир Ћеранић“ у Сокоцу уручили медицинску опрему у вриједности од око 8.000 КМ. Потпредсједник Удружења Обрад Галавић је рекао да је дониран: ЕКГ апарат, склопива носила, отоскоп, апарат за мјерење шећера у крви, торба за Хитну помоћ, професионални инхалатор, те апарат за мјерење притиска.

  • Политика Удружења Романијаца у Београду је да помажемо наше људе с ове стране Дрине. Првенствено да то буде хуманитарна помоћ нашим домовима здравља, јер смо свјесни недостајања опреме за лијечење. Тежимо помоћи и другим удружењима, не само у Сокоцу, ту је и Рогатица гдје смо недавно донирали вриједан ултразвучни апарат– рекао је Галавић који је заједно са чланом Управног одбора Велимиром Добриловићем уручио донацију исте новчане вриједности и Дому здравља „Др Миленко Наранчић“ на Хан Пијеску.

Он је најавио да у наредном периоду имају у плану да се чланови пословно повежу са становништвом Сарајевско-романијске регије, те на тај начин створе услови за пласирањем робе са ових простора, запошљавањем кадрова како би се зауставило исељавање са ових простора.

Директорица соколачког дома здравља др Адријана Станар се захвалила на донацији, те нагласила да је изузетна част познавати људе који нису заборавили своје коријене и поријекло, те желе помоћи и олакшати живот народа са ове стране Дрине.

 

  • Ово је донација изузетне вриједности и иде у Службу ХМП. Морам напоменути да ми од прошле седмице имамо докторицу која је завршила специјализацију ургентне медицине, тако да ћемо наставити обављати посао све у циљу пружања што квалитетније здравствене заштите. Захваљујем се свим члановима „Романије“ из Београда са којима имамо изузетну сарадњу и континуирану подршку, те ћемо се трудити да оправдамо њихово повјерење– казала је Станарева.

Предсједник Скупштине општине Соколац Сретко Марјановић је у име Кабинета предсједника СО, своје лично име и у име свих грађана Општине изразио захвалност на данашњој донацији Удружењу „Романија“ из Београда.

  • Више пута наша општина добијала је значајне донације од овог удружења чији чланови показују велику приврженост нашем крају па тако својим дјеловањем и одабиром средстава која се поклањају значајно олакшавају лијечење својих земљака са „ове стране“ Дрине. Драгим пријатељима желим угодне тренутке у нашој Општини чија врата су им увијек отворена – истакао је Марјановић.

Удружење „Романија“ основано је у мају 2021. године у Београду као завичајно удружење које окупља лица са подручја Сокоца, Пала, Рогатице и Хан Пијесак.