У оквиру превентивне кампање „Оружје не штити – оружје убија“ данас су припрадници Полицијске станице Соколац, одржали предавања за ученике деветих разреда Основне школе „Соколац“ након чега су са истом темом упознати и ђаци СШЦ“ Василије Осторшки“ у Сокоцу. Кампања има за циљ да подигне свијест грађана о опасностима и посљедицама употребе ватреног оружја.

Кампања је вођена догађајима који су обиљежили Србију у овом мјесецу, а има за циљ да се дјеци скрене пажња да оружје није играчка рекао је инспектор ПС у Сокоцу Павле Боровчанин.

  • Кампању спроводи Министарство унутрашњих послова Републике Српске у свим општинама и градовима. Након трагичног догађаја у основној школи “Владислав Рибникар“ у Београду који је скренуо велику пажњу јавности, стручњака, свих институција па тако и нас да посебну пажњу обратимо на најмлађе категорије, наше ученике да се нешто овакво никада не понови.
Фото: Инфо центар

Боровачнин истиче да је у оваквим пројектима неопходно остварити комуникацију како са ученицима и наставним особљем тако и са родитељима. Зато полиција РС предузима низ мјера и радњи које се тичу унапређења стања безбједности како у школама тако и у самој локалној заједници.

  • Нарочито је појачано присуство школског полицајца, о чему смо већ раније говорили који за вријеме цијелог тока наставе борави у школи и око ње, те свакодневно остварује контакт са руководством школе, наставним кадром и на крају самим ученицима– закључио је Боровчанин.

Полицијски службеници ће се у оквиру кампање која траје до деветог јуна, осврнути и на проблеме вршњачког насиља.