Сервисне информације за уторак 30. мај 2023. године

 ХИДРОМЕТЕОРОЛОШКА СТАНИЦА  СОКОЛАЦ:

Тренутна температура: 12  ͦС

Најнижа температура у току ноћи: 10  ͦC

На 5 цм изнад површине тла: 7  ͦC

Влажност ваздуха: 89 %

Вјетар: тихо, без вјетра

Ваздушни притисак: 909 мbar

Падавине:  –

Јуче максимална температура износила је: 20 ͦC

ВАТРОГАСНЕ ЈЕДИНИЦЕ:

Општина Соколац: Није било интервенција ватрогасне јединице.

ЕЛЕКТРОДИСТРИБУЦИЈА:

Општина Соколац: : Напајање електричном енергијом је уредно.

ЈП ВИК „ВРЕЛО БИОШТИЦА“ У СТЕЧАЈУ: Уредно водоснабдијевање на подручју општине Соколац. 

АУТО МОТО САВЕЗ:

На већини путева у Републици Српској саобраћај се одвија редовно, по сувим коловозима. Возачима скрећемо пажњу на мјестимичну маглу, као и  на повећану опасност од одрона. На путевима на којима се изводе санациони радови, обавезно је поштовање привремене сигнализације која регулише саобраћај. Савјетујемо опрезну вожњу, прилагођену стању и условима на путу.

Због минерских радова на магистралном путу Сарајево-Фоча, дионица Трново-Миљевина у кањону ријеке Бистрице у периоду од 03.05.2023. до 03.06.2023. долазиће до поврмене обуставе саобраћаја у времену између 11:00 и 15:00 часова у трајању од два пута по 5-7 минута.

Због извођења радова на санацији клизишта саобраћај се на дионици маг. пута Фоча-Горажде у мјесту Филиповићи (на самој линији разграничења), одвија отежано, једном саобраћајном траком (урађеном привременом заобилазницом у дужини 150 метара) уз постављену саобраћајну сигнализацију.Због извођења радова, биће измијењен режим у одвијању саобраћаја на дионици магистралног пута М-I 109 Брод на Дрини 2-Врба у тунелу Чемерно. ( од 01.03. до 01.07.2023. године)   – На мосту Краља Александра у општини Рудо, на путном правцу М II-507 Бродар-граница РС/РСР (Рудо) забрањен је саобраћај за теретна возила укупне масе преко 10 тона, док се за путничка возила ограничава брзина кретања на 20 км/х.-Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-ГП Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

 На граничним прелазима  нема дужих чекања приликом преласка границе.

У СТАНИЦАМА ХИТНЕ ПОМОЋИ ПРЕГЛЕДАНО ПАЦИЈЕНАТА:

СОКОЛАЦ: 15  прегледа,

Ј.З.У. СРБИЈА:  74 пријема,

ДЗ ФОЧA:17 прегледа  и  3 кућне посјете.

 

ПОРОДИЛИШТА – РОЂЕНО НОВОРОЂЕНЧАДИ:

Ј.З.У. БОЛНИЦА СРБИJА: Рођен дјечак.

КЦ ФОЧА: Није било порода .