Такмичари Џиу џицу клуба „Славија“ у складу са календаром активности учествовали су на 13. међународном турниру „Будва Опен 2023“ које је одржано протеклог викенда у Црној Гори.

Наши спортисти у Источно Сарајево доносе чак 15 медаља, и то 6 златних, 5 сребрних и 4 бронзане.

Освајачи златних медаља су Југовић Теодора, Рајак Нина, Илић Алексеј, Лужајић Славен, Готовац Павле и Петровић Кристијан. Поразом у финалним мечевима сребрну медаљу освојили су Гојмерац Ирис, Бадњар Димитрије, Тешан Сунчица, Ждрале Ања и Бојанић Лука, док су бронзани били Нишић Урош, Антуновић Милан, Баљак Наташа и Иконић Димитрије.

фотографија уступљена Инфо центру

Учешће на такмичењу узело је око 300 такмичара из 5 држава, а организатор је био Џиу џицу клуб „Будва“ у сарадњи са Џиу џицу савезом Црне Горе. Такмичаре су на овом турниру предводили тренери Ђукелић Александар и Бојанић Лука, а улогу судије имао је Матић Лазар.

Такмичаре клуба наредног викенда очекује квалитетан међународни турнир на Палама, чиме ће се употпунити и више него успијешан први дио сезоне за наш клуб.

Доминацију на џиу џицу турнирима наши су такмичари показали на Републичком првенству у Градишци, Европском првенству за младе у Француској, Међународни турнирима у Марибору(Словенија), Бечу(Аустрија), Лозници(Србија), Бања Луци(БиХ), Будви(Црна Гора), чиме су насттупили на 7 такмичења у 6 држава Европе.