Књига „Христова јагњад“ која говори о страдању српског народа у 20. вијеку, аутора Аћима Тодоровића, представљена је синоћ у зворничком Дому омладине.

  • Књига је страдалничка читанка српског народа у 20. вијеку. Имао сам жељу да већину догађаја преточим у поезију српског народа, али нисам могао све јер смо, нажалост, богати нашим страдањем, рекао је Тодоровић Срни.

Тодоровић, који је и потпредсједник Удружења књижевника Републике Српске, рекао је да је ова књига на неки начин и завјештање како би српски народ увијек подсјећао на страдалничке догађаје из 20. вијека.

На књижевној вечери, представљена су и друга дјела Тодоровића, који је аутор десетак књига – „Глава на рамену“, „Јаук гробне тишине“, „Замах над животом“, „Душа мироточи“, „На усни кап меда“ и друге.

Он је навео да су његове књиге базиране на промовисању идентитета српског народа, на родољубљу, вјери, животу и љубави.

Рецензент Момчило Голијанин написао је да поетска збирка „Христова јагњад“ Аћима Тодоровића нуди букет пјесама у друштву пишчевог круцијалног дјела „Сонетни вијенац“.

  • Можда је гријех издвајати нешто из ове цјелине јер је ова збирка симбиоза бола и љепоте. Све су пјесме, почев од `Сонетног вијенца` изниклог на Јасеновцу, као што су ницали косовски божури на косовском крволипталишту, до посљедње, натопљене крвљу, каже Голијанин.

Он додаје да су све оне посвећене српским страдалницима у протеклом анатемисаном вијеку и све изазивају бол у душама читалаца.

Тодоровић је члан Удружења књижевника Србије, живи и ради у Власеници.