У Лозници и дијеловима Шапца проглашена је ванредна ситуација због поплаве изазване обилним падавинама и набујалим водотоковима.

Штаб за ванредне ситуације Шапца донио је јуче одлуку о проглашењу ванредне ситуације у појединим дијеловима на подручју града због опасности од обилних падавина, поплава и појаве бујичних вода.

Припадници Сектора за ванредне ситуације евакуисали су 24 особе у мјесту Горња Врањска код Шапца, међу којима деветоро ђеце, као и двије особе у Шабачкој Каменици, а повријеђених није било.

Ванредна ситуација проглашена је у шабачким мјесним заједницама: Петковици, Десићу, Грушићу, Варни, Јевремовцу, Горњој Врањској, Криваји, Букору, Румској, Волујцу, Накучанима, Дворишту, Поцерском Метковићу, Бојићу, Заблаћу, Метлићу, Белој Реци и Синошевићу.

Штаб за ванредне ситуације града Лознице донио је одлуку о ванредној ситуацији због стања на терену, јер су поплављена домаћинства, као и због могуће опасности од изливања водотокова.

“Десило се да смо имали око 70 литара падавина по метру квадратном и кад имате толику количину воде тешко је то одбранити. Сада више немамо ниједан путни правац који није проходан”, рекао је за РТС помоћник градоначелника Лознице ЛЈубинко Ђокић.

Ванредна ситуација је на снази и у дијеловима општина Ужице, Пожега, Беочин, Врњачка Бања и Бољевац.