ХИДРОМЕТЕОРОЛОШКА СТАНИЦА СОКОЛАЦ:

Температура измјерена у 8 часова: 13 ͦC

Најнижа температура у току ноћи: 11 ͦC

Температура на 5 cm изнад тла: 10 ͦC

Влажност ваздуха: 89%

Вјетар: тихо, без вјетра

Ваздушни притисак: 907 mbar

Количина падавина:  4 l/m²

Максимална температура јуче: 20 ͦC

 

ВАТРОГАСНЕ ЈЕДИНИЦЕ:

Соколац: Уредно.

Општина Пале, интревенција у улици Бранка Радичевића на гашењу мањег пожара у  кући.Пожар у почетној фази  гасила и угасила два ватрогасца са једним возилом,а причињена мања материјална штета.

 

ЕЛЕКТРОДИСТРИБУЦИЈА:

Соколац: Уредно.

Општина Пале,планирани радови за 02.06 на 35 кВ трафоу Коран у времену 08,30-12,00.Без напајања остаје дио насеља Кременита Брда и Гарсоњере.

 

ЈП ВИК „ВРЕЛО БИОШТИЦА“ У СТЕЧАЈУ: Уредно водоснабдијевање на подручју општине Соколац. 

 

АУТО МОТО САВЕЗ: Саобраћај се у Републици Српској одвија по сувим и мјестимично влажним коловозима, повећана је опасност од одрона и активирања клизишта на дионицама које пролазе кроз усјеке. У вишим предјелима и дуж ријечних токова могућа је јутарња магла која смањује видљивост. Спорије се вози на путевима на којима се изводе санациони радови гдје је обавезно поштовање привремене сигнализације која регулише саобраћај. Возачима савјетујемо опрезну вожњу, прилагођену стању и условима на путу.

 Данас, 02.06.2023 год.  саобраћај ће на  М-I 114, дионица Подроманија – Рогатица у Улици Српске слоге бити обустављен у времену 18.00 до 21.00 час у циљу реализације прославе матурске вечери и дефилеа матураната ЈУ Средњошколског центра “27. јануар” из Рогатице. За вријеме обуставе саобраћај ће се преусмјерити на алтернативне путне правце: улицама Ђенерала Драже, Јанка Јоловића и Сердар Јанка.

Због минерских радова на магистралном путу Сарајево-Фоча, дионица Трново-Миљевина у кањону ријеке Бистрице у периоду од 03.05.2023. до 03.06.2023. долазиће до поврмене обуставе саобраћаја у времену између 11:00 и 15:00 часова у трајању од два пута по 5-7 минута.Због извођења радова на санацији клизишта саобраћај се на дионици маг. пута Фоча-Горажде у мјесту Филиповићи (на самој линији разграничења), одвија отежано, једном саобраћајном траком (урађеном привременом заобилазницом у дужини 150 метара) уз постављену саобраћајну сигнализацију.Због извођења радова, биће измијењен режим у одвијању саобраћаја на дионици магистралног пута М-I 109 Брод на Дрини 2-Врба у тунелу Чемерно. ( од 01.03. до 01.07.2023. године)

 – На мосту Краља Александра у општини Рудо, на путном правцу М II-507 Бродар-граница РС/РСР (Рудо) забрањен је саобраћај за теретна возила укупне масе преко 10 тона, док се за путничка возила ограничава брзина кретања на 20 км/х.-Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-ГП Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

На граничним прелазима  нема дужих чекања приликом преласка границе.

 

У СТАНИЦАМА ХИТНЕ ПОМОЋИ ПРЕГЛЕДАНО ПАЦИЈЕНАТА:

СОКОЛАЦ:         22    прегледа,

Ј.З.У. СРБИЈА:   38    пријема,

ДЗ ФОЧA:           7    прегледа  и  3 кућне посјете.

 

ПОРОДИЛИШТА – РОЂЕНО НОВОРОЂЕНЧАДИ:

Ј.З.У. БОЛНИЦА СРБИ: Није било порода.

КЦ ФОЧА: Рођен дјечак.