Дефиле малих матураната Основне школе „Соколац“ који су ове године завршили своје деветогодишње образовање, традиционално је обиљежен вечерас шетњом до зграде Општине и Улицом Цара Лазара.

Фото: Инфо центар

Директор Основне школе „Соколац“ Ђорђе Рајић подсјетио је да су ове године девети разред завршила четири одјељења, укупно 87 ученика, те им пожелио много среће у даљем школовању.

  • Као и сваке године, овај догађај је један од најљепших у току школовања, увијек се томе посебно радујемо и припремамо. Прослава се не организује у просторијама школе, јер наша установа није организатор. Ученици су ти, који су у режији Савјета родитеља организовали матурско вече. Волим  да нагласим, да једном ученик Основне школе „Соколац“, увијек ученик наше школе, тако да, без обзира што сада завршавају, увијек су добродошли да нам се обрате и да сврате – нагласио је Рајић.
Фото: Инфо центар

Испред зграде Општине Соколац, мале матуранте је дочекао и поздравио начелник Милован Бјелица.

  • Част ми је и задовољство да већ једанаесту годину заредом дочекујем наше матуранте испред Општине, која је сигурно и њихова кућа. Матурантима желим много среће, успјеха у животу, јер сваки почетак има свој крај. Као што је ово крај њиховог основног образовања, на њега се наслања један нови почетак и даље школовање. Биће разних препрека у животу, великих и малих, од њих самих ће зависити исход, али ја се надам и увјерен сам у то да ће успјети у животу, обрадовати своје породице и радити за добробит наше локалне заједнице. Вечерас је њихово вече, када им се указује поштовање и ја им желим да уживају у величанственој шетњи и да се лијепо проведу на забави коју ће имати на матурској вечери – поручио је Бјелица.
Фото: Инфо центар

Матуранти Нађа Бартула и Никола Лиздек истакли су да их  много радује што са својим другарима на овакав начин обиљежавају завршетак основног образовања.

  • Драго ми је што смо у оволиком броју окупљени, мада сам мало и тужна јер ћу се растати од неких другова који су били уз мене све ове године. Много сам узбуђена и срећна вечерас. Планирам уписати Гимназију – информатички смјер у свом родном граду – казала је Нађа.
  • Истовремено сам и срећан и тужан, јер више нећемо бити исти разред. Надам се да ћемо сачувати пријатељство које смо његовали свих ових година. Такође, и ја ћу уписати информатичку гимназију – додао је Никола.
Фото: Инфо центар

Поред поносних родитеља, ближе родбине и пријатеља, окупио се  и велики број наших суграђана да поздраве младост и љепоту, за које су прослава мале и велике матуре у овом граду свечани дани.