На Палама је одржан Међународни турнир у џију-џицу „Трофеј Јахорина опен“ који је окупио 405 такмичара из пет земаља.

Турнир је организовао Џију-џицу клуб „Јахорина“ са Пала, а након свечаног отварања обављен је обред ломљења славког колача поводом крсне славе Џију-џицу савеза Републике Српске – Светог Цара Лазара.

Начелник општине Пале Бошко Југовић рекао је да је турнир који се одржан у Спортско-пословном центру „Пеки“ и велики број учесника доказ да паљански џују-џицу клуб ради добро и квалитетно.

„За општину Пале је важно да се дјеца баве спортом. Пале наставља да живи у духу младости и спорта“, рекао је Југовић новинарима.

Главни тренер у Џију-џицу клубу „Јахорина“ са Пала Дејан Јеркић рекао је да имају пријављених 405 такмичара у дуплим категорија.

„Пријављено је 190 категорија, а све су то дјеца од шест година па навише. Ове године унаприједили смо такмичење и увели систем `неваза`, гдје се изводи борба у партеру“, истакао је Јеркић.

Он је захвалио граду Источно Сарајево, општини Пале, одређеним паљанским привредница и Олимпијском центру „Јахорина“ на подршци коју су пружили у организацији турнира, али и за друге њихове спортске активности.

Члан Џију-џицу клуба „Јахорина“ са Пала Дора Петровић каже да тренира већ пет година, те да је на турниру освојила два друга и једно треће мјесто.