Познато је да боксери Гласинца као репрезентативци Републике Српске у Регионалној лиги бране боје бањалучке Славије. У овој сезони успјели су да се изборе за плеј-оф и налазе се међу четири најбоље екипе са клубовима из Лознице, Сомбора и Новог Пазара. Завршница такмичења планирана је од 22. до 24. јуна, када се у Новом Пазару одмјеравају снаге. Наступе су у својим категоријама заказали Лука Вељовић и Рајко Томовић.

фотографија уступљена Инфо центру

Према ријечима, Предрага Бартуле соколачки боксери постали су препознатљиви у спортским круговима, а не заостаје ни женски бокс, који успјешно представља млада Марија Амовић, првакиња БиХ.

  • Пред Вељовићем и Томовићем је учешће на Европском првенству за боксере до 22 године, а затим у септембру Првенство Балкана које ће се десити у Албанији, гдје ће своју шансу тражити Лука Вељовић, казао је Бартула.
фотографија уступљена Инфо центру

Он је похвалио своју екипу која је нови успјех постигла таком минулог викенда, 3. и 4. јуна, када се у Зворнику одржавало редовно коло Лиге Републике Српске.

  • У јакој конкуренцији, међу бројним клубовима и такмичарима свих категорија, Рајко Томовић је проглашен за најбољег сениора и донио је пехар. Млађи Вељовић, Александар, имао је меч против вршњака из Бања Луке Банета Тодића. Њихов меч је међу петнаестак виђених, проглашен за најборбенији, што нас чини поноснима, истакао је Бартула.
фотографија уступљена Инфо центру

Бартула је казао да и овог љета очекује гостовање репрезентативаца Србије, који су се и прошле године припремали у Сокоцу. Према његовим ријечима задовољни су условима и спортском инфраструктуром и радо ће доћи поново.

  • Кад соколачки спорт биљежи стагнацију и налази се на тачки опстанка, БК „Гласинац“ ће настојати да ради и током љета и да своје капацитете прошири учешћем на заказаним семинарима. Први од њих десиће се у Требињу. Врата нашег клуба биће отворена свима, казао је он.