Ведрани Комленовић, ученици шестог разреда Основне школе „Соколац“  која је освојила прво мјесто за најбољи ликовни рад на тему „Безбједно са бициклом у саобраћају – површине намијењене за кретање бициклиста“ за викенд је у Теслићу уручена  заслужена награда.

У категорији најбољих ликовних радова Ведрана је освојила бицикл и захвалила се свима за подршку, посебно  свом наставнику ликовне културе Младену Ћајићу који је препознао њен таленат за цртање.

  • Представници Ауто-мото савеза Републике Српске, Министарства унутрашњих послова Републике Српске и Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске, у сарадњи са Републичким педагошким заводом расписали су у фебруару ове године конкурс за израду најбољих ученичких радова на тему „Безбједно са бициклом у саобраћају – површине намијењене за кретање бициклиста“. Пријавила сам се на конкурс са својим радом гдје су учествовала дјеца свих школа из Републике Српске. Јако сам срећна и још једно се захваљујем и својим друговима и другарицама и свим наставницима који су били ослонац и вјетра у леђа да се пријавим, те и у будућности будем учесник нових такмичења– рекла нам је Ведрана, ученица шестог разреда.

Ова награда је само још једна потврда великог залагања, труда и рада ученика наше школе поручио је наставник ликовне културе у Основној школи „Соколац“ Младен Ћајић.

  • Трудимо се заједничким снагама да учествујемо у већини ликовних такмичења. Још један доказ да таленат уз труд и залагање доноси резултате.
    Ученица наше школе, Ведрана Комленовић, је једно од те дјеце која су свестрана, којима од руке иде све чега се дотакну. Тако је и на овом ликовном конкурсу успјела да погоди суштину. Она се истакла својим размишљањем приликом рјешавања ликовног проблема на задату тему, гдје је на креативан начин у виду стрипа од четири слике, успјела да прикаже на који се начин бициклисти требају кретати у саобраћају и коју опрему морају посједовати– навео је Ћајић.

У категорији најбољих ликовних радова друго мјесто је припало Нађи Студен, ученици ОШ „Десанка Максимовић“ из Приједора, а треће Андреју Бркићу, ученику ОШ „Јован Дучић“ из Бање Луке. Док је екипа Основне школе (ОШ) „Иван Горан Ковачић“ из Бање Луке побједник финалног републичког саобраћајно-образовног такмичења ученика основних школа из Републике Српске (РС) под називом „Дјеца у саобраћају 2023“, које је у организацији Ауто-мото савеза (АМС) РС одржано у 31. маја у Бањи Врућици и 1. јуна 2023. године у Теслићу.