Универзитет у Источном Сарајеву расписао је конкурс за упис у прву годину првог, другог и трећег циклуса студија у академској 2023/24. години којим је на првом циклусу планиран упис 1.847 студената, од којих 1.212 на буџету.

Самофинансирајућа су 244 студента, 252 страна држављана и 139 ванредних, објављено је на званичној страници Универзитета у Источном Сарајеву.

На другом циклусу студија планиран је упис 909 студената, од којих би 531 био финансиран из буџета, 146 самофинансирајућих, те 137 ванредних студената и 95 страних.

У трећем циклусу студија могућ је упис 100 студената, од којих 70 самофинансирајућих и 30 страних држављана.

Пријављивање кандидата на први уписни рок првог циклуса студија почиње 19. јуна, а завршава 23. јуна, пријем докумената се врши сваки радни дан.

На Универзитету у Источном Сарајеву кандидати се на први циклус студија на све факултете/академије, осим на Медицински факултет у Фочи, могу пријавити и електронски од 19. до 24. јуна.

Кандидати који пријаву реализују електронски дужни су конкурсну документацију доставити приликом полагања пријемног испита.

Полагање пријемног испита је 26. јуна од 9.00 часова.

На Медицинском факултету, Музичкој академији и Академији ликовних умјетности Универзитета у Источном Сарајеву пријемни испит ће бити 26. и 27. јуна са почетком у 9.00 часова.

Пријављивање кандидата на студијске програме Медицина на енглеском језику и Стоматологија на енглеском језику на Универзитету у Источном Сарајеву почиње 12. јуна, а завршава се 7. јула.

Конкурс за упис студената на други и трећи циклус студија отворен је од 19. јуна до 20. октобра.

На Универзитету у Источном Сарајеву полагање пријемног испита на другом циклусу студија биће 23. октобра са почетком у 9.00 часова, док је објављивање резултата конкурса 25. октобра до 14.00 часова.

Упис примљених кандидата на другом и трећем циклусу студија почиње 26. октобра и завршава се 30. октобра.

На Електротехничком и Машинском факултету Универзитета у Источном Сарајеву кандидати који конкуришу за упис на други циклус студија не полажу квалификациони испит. Кандидати ће бити рангирани по успјеху на првом циклусу студија појединачно за сваки студијски програм.

Више информација о упису студената у академској 2023/24. години на Универзитету у Источном Сарајеву доступно је на званичној страници Универзитета.