ХИДРОМЕТЕОРОЛОШКА СТАНИЦА СОКОЛАЦ:

Температура измјерена у 8 часова: 14 ͦC

Најнижа температура у току ноћи: 11 ͦC

Температура на 5 cm изнад тла: 8 ͦC

Влажност ваздуха: 90 %

Вјетар: тихо и без вјетра

Ваздушни притисак: 910 mbar

Максимална температура јуче:20  ͦC

ВАТРОГАСНЕ ЈЕДИНИЦЕ: Нису интервенисале у протекла 24 часа.

ЕЛЕКТРОДИСТРИБУЦИЈА: Уредно напајање електричном енергијом.

Соколац: планирани радови за сутра осми јун.

У четвртак, 08.06.2023. године, због радова у ТС 110/x kV Соколац,  организованих од стране предузећа „Електропренос БиХ“,  у периоду од 09:00 до 18:00 часова  напајање ће бити обезбијеђено само у ужем центру града. Под напоном ће бити водови:  КО Дом здравља (Центар града) , ДВ Ново Село до водовода Биоштица,  ДВ Жљебови до локалитета Занатски центар и КО Данила Ђокића.

ЈП ВИК „ВРЕЛО БИОШТИЦА“ У СТЕЧАЈУ: Уредно водоснабдјевање на подручју општине Соколац. 

АУТО МОТО САВЕЗ: Саобраћај се у Републици Српској одвија по сувим и мјестимично влажним коловозима. Скрећемо пажњу на учестале одроне на бројним дионицама и на повећану опасност од клизишта, а у котлинама на мјестимично смањену видљивост због магле. Упозоравамо на повећану опасност од одрона и клизишта,па се савјетује максимално опрезна вожња, уз обавезно држање прописаног одстојања између возила.

Због извођења радова на санацији клизишта саобраћај се на дионици маг. пута Фоча-Горажде у мјесту Филиповићи (на самој линији разграничења), одвија отежано, једном саобраћајном траком (урађеном привременом заобилазницом у дужини 150 метара) уз постављену саобраћајну сигнализацију.Због извођења радова, биће измијењен режим у одвијању саобраћаја на дионици магистралног пута М-I 109 Брод на Дрини 2-Врба у тунелу Чемерно. ( од 01.03. до 01.07.2023. године)

 – На мосту Краља Александра у општини Рудо, на путном правцу М II-507 Бродар-граница РС/РСР (Рудо) забрањен је саобраћај за теретна возила укупне масе преко 10 тона, док се за путничка возила ограничава брзина кретања на 20 км/х.

-Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-ГП Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

На граничним прелазима  нема дужих чекања приликом преласка границе.

У СТАНИЦАМА ХИТНЕ ПОМОЋИ ПРЕГЛЕДАНО ПАЦИЈЕНАТА:

СОКОЛАЦ: 15 прегледа,

Ј.З.У. СРБИЈА: 45 пријема,

ДЗ ФОЧA: 20 прегледа  и  4 кућне посјете.

ПОРОДИЛИШТА – РОЂЕНО НОВОРОЂЕНЧАДИ:

Ј.З.У. БОЛНИЦА СРБИ: Рођена дјевојчица.

КЦ ФОЧА: Рођена  дјевојчица и два дјечака.