Безбједносна ситуација у Сокоцу је озбиљно нарушена и грађани се осјећају угрожено и забринуто, изјавио је начелник ове општине Милован Бјелица након што је јуче у пуцњави убијено једно лице.

Соколац - мјесто убиства - Фото: РТРС

Соколац – мјесто убиства Фото: РТРС

– У свега пар дана имали смо покушај убиства сјекиром, покушаје убиства гажењем, бацање експлозивних направа, а данас и убиство ватреним оружјем у центру града. Бескрупулозна борба одређених интересних група и кругова за превласт повећала је страх и забринутост за безбједност код свих у Сокоцу – каже Бјелица.

Наводи да су родитељи забринути за дјецу која иду у школу и из школе.

– Не преже се ни од чега, ничији живот не сматра се драгоцјеним. Видјели смо то и код покушаја гажења када су угрожени и животи недужних. Сада је то све још појачано. Додамо ли томе убиства и пуцњаве око природних ресурса, а било их је прегршт у претходном периоду, све у борби за дрвне сортименте и око дрвних сортимената, слика и порука коју шаљемо није добра – истиче Бјелица.

Апелује на све органе да повећају своје активности и да уложе додатни напор да се врати сигурност на улице Сокоца.

– Сви наши напори за развој туризма, за изградњу и позиционирање Сокоца на туристичкој мапи Српске и региона падају у воду уколико нема безбједност за становнике и њихову имовину – каже Бјелица.

 Српске и региона падају у воду уколико нема безбједност за становнике и њихову имовину – каже Бјелица.