Предузећима „Лив“, „Махагони“, „Златно зрно Остојић“, „Пољопром“ и „Елко“ из Источног Сарајева биће пружена техничка подршка у увођењу иновација, а укупна вриједност програма је 75.000 КМ, објављено је на званичној страници града.
Појединачне вриједности подршке износе од 4.000 КМ до 14.000 КМ.

Предузећа је путем јавног позива изабрала Градска развојна агенција Источног Сарајева, у сарадњи са Министарством привреде и предузетништва Републике Српске и Агенцијом за развој предузећа „Еда“ из Бањалуке.

Пројектима је предвиђено да се одабраним предузећима обезбиједи стручна подршка за унапређење постојећих или развијањем нових производа, услуга или процеса, укључујући дигитализацију и иновације у области маркетинга.

Подржани су пројекти – оптимизација пословних процеса, пројектовање технолошког процеса, примјена алата квалитета, увођење софтвера за евиденцију, дигитализација производње готових смјеса за домаће животиње, те примјена дигиталног маркетинга са фокусом на промоцији и коришћењу онлајн платформи и онлајн канала продаје.

Предузећа су изабрана путем јавног позива за достављање пријава за увођење иновација у мала и средња предузећа са подручја града Источно Сарајево у оквиру ваучер-програма из Механизма за подршку реализацији стратегија развоја малих и средњих предузећа /СИЕМ/.