Сервисне информације за четвртак, 8. јун 2023. год.

ХИДРОМЕТЕОРОЛОШКА СТАНИЦА СОКОЛАЦ:

Температура измјерена у 8 часова: 12 ͦC

Најнижа температура у току ноћи: 10 ͦC

Температура на 5 cm изнад тла: 8 ͦC

Влажност ваздуха: 91%

Вјетар: тихо, без вјетра

Ваздушни притисак:909 mbar

Падавине: 13 l/m2

Максимална температура јуче:22 ͦC

ВАТРОГАСНЕ ЈЕДИНИЦЕ: Нису интервенисале у протекла 24 часа.

ЕЛЕКТРОДИСТРИБУЦИЈА: Соколац: За данас, 08.06.2023. године, планирани су радови у ТС 110/x kV Соколац,  организованих од стране предузећа „Електропренос БиХ“,  у периоду од 09:00 до 18:00 часова  напајање ће бити обезбијеђено само у ужем центру града. Под напоном ће бити водови:  КО Дом здравља (Центар града), ДВ Ново Село до водовода Биоштица,  ДВ Жљебови до локалитета Занатски центар и КО Данила

Источни Стари Град, Пале: За данас, 08.06.2023. године, планирани су радови на 10 kV воду Сумбуловац и  доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 11:00 до 12:00 часова потрошачима у насељима: Рогоушићи, Брезовице и Бјелогорци.

ЈП ВИК „ВРЕЛО БИОШТИЦА“ У СТЕЧАЈУ: Уредно водоснабдјевање на подручју општине Соколац. 

У СТАНИЦАМА ХИТНЕ ПОМОЋИ ПРЕГЛЕДАНО ПАЦИЈЕНАТА:

СОКОЛАЦ: 9 прегледа,

Ј.З.У. СРБИЈА: 58 пријема пријема,

ДЗ ФОЧA: 13 прегледа и кућне посјете.

 ПОРОДИЛИШТА – РОЂЕНО НОВОРОЂЕНЧАДИ:

Ј.З.У. БОЛНИЦА СРБИJА:  Није било порода.

КЦ ФОЧА: Рођене двије дјевојчице.

АУТО МОТО САВЕЗ: Саобраћај се јутрос на већини путева у РС одвија редовно, по претежно сувим коловозима.Понегдје у котлинама и уз ријечене токове смањена је видљивост због јутарње магле. Скрећемо пажњу на учестале одроне на бројним дионицама и на повећану опасност од клизишта. Због радова и привремене регулације саобраћаја, на појединим дионицама вози се успорено, уз повремене застоје. Возачима савјетујемо опрезну вожњу, прилагођену стању и условима на путу.

Због извођења радова на санацији клизишта саобраћај се на дионици маг. пута Фоча-Горажде у мјесту Филиповићи (на самој линији разграничења), одвија отежано, једном саобраћајном траком (урађеном привременом заобилазницом у дужини 150 метара) уз постављену саобраћајну сигнализацију.Због извођења радова, биће измијењен режим у одвијању саобраћаја на дионици магистралног пута М-I 109 Брод на Дрини 2-Врба у тунелу Чемерно. ( од 01.03. до 01.07.2023. године)   – На мосту Краља Александра у општини Рудо, на путном правцу М II-507 Бродар-граница РС/РСР (Рудо) забрањен је саобраћај за теретна возила укупне масе преко 10 тона, док се за путничка возила ограничава брзина кретања на 20 км/х.-Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-ГП Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.   На граничним прелазима  нема дужих чекања приликом преласка границе.