Трећа по реду брдска бициклистичка вожња „Романија зове“ биће одржана сутра 10. јуна у Сокоцу. Према ријечима једног од организатора вожње Бана Биљића, очекује се око 100 учесника, које чека 40 километара стазе средње тежине.

  • Поред наших учесника, очекујемо љубитеље адреналина из Србије и Црне Горе. Старт трке заказан је у 10 часова испред Спортске дворане Соколац, учеснике очекује вожња шумским путевима, макадамом и асфалтом. Маршута укључује мјеста: Кошутицу, Лејаву, Соколовиће, Копито према Ћаваринама преко Талина и опет назад у Соколац. Ове године обезбјеђена је бесплатна котизација за све учеснике док је организатор ове спортске манифестације обезбиједио ручак након вожње и медаље за госте- рекао је Биљић.
Фотографија уступљена Инфо центру

Организатор ове спортске манифестације је Друштво љубитеља бициклизма „Романија сајклинг“, које овим скупом жели да промовише бициклизам као активан стил живота који доноси много бенефита, уз наду да ће ова спортска манифестација у наредним годинама прерасти у препознатљив скуп бициклиста.

Организатори позивају и наше најмлађе суграђане да се са почетком у 10.00 часова испред Спортске дворане прикључе и буду учесници вожње од дворане до скретана за насеље Јелен.

За сигурност и пратњу током ове мале маршруте за коју се надамо да ће бити велики број учесника, побринуће се чланови Друштва љубитеља бициклизма „Романија сајклинг“ и припадници Полицијске станице Соколац.