Премијер Републике Српске Радован Вишковић изјавио је вечерас да одлуке влада Српске и Федерације БиХ /ФБиХ/ треба да донесу одређене користи за све на овим просторима, да се унаприједи привредни амбијент и заустави одлазак младих.

Вишковић је рекао да је на данашњој заједничкој сједници влада Републике Српске и ФБиХ било седам усаглашених закључака из различитих ресора, образовања, саобраћаја, рада, министарства унутрашњих послова, екологије, пољопривреде.

Он је додао да то не значи да нису могло још да усагласе, али је била намјера да прва сједница пошаље поруку да у БиХ, ако се жели градити будућност, морамо да се разговара и поштује.

„Има доста отворених питања о којима треба да се разговара, о заједничким пројектима, о краткорочним мјерама које могу да поспјеше наш привредни амбијент, заштите домаћу производњу“, рекао је Вишковић за РТРС.

Он сматра да би Савјет министара требало да прати усаглашен договор двије владе, те да не очекује да може бити препрека.

„Најважније је да ми разговарамо и тражимо најбоља рјешења“, рекао је Вишковић и захвалио федералном премијеру Нермин Никшић што је брзо одговорио на његов позив и прихватио иницијативу да се одржи заједничка сједница влада.