ХИДРОМЕТЕОРОЛОШКА СТАНИЦА СОКОЛАЦ:

Температура измјерена у 8 часова:12  ͦC

Најнижа температура у току ноћи: 11  ͦC

Температура на 5 cm изнад тла: 9  ͦC

Влажност ваздуха:90 %

Вјетар: тихо без вјетра

Ваздушни притисак: 908 mbar

Падавине: 1 l/m2

Максимална температура јуче: 21  ͦC

ВАТРОГАСНЕ ЈЕДИНИЦЕ: Нису интервенисале у протекла 24 часа.

ЕЛЕКТРОДИСТРИБУЦИЈА: Уредно напајање електричном енергијом без планираних радова.

Источно Ново Сарајево: за данас, 9.6.2023. године, планирани радови у ТС 400/х kV Сарајево 20, организованих од стране предузећа „Електропренос БиХ“,  доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 08:00 до 11:00 часова потрошачима у улицама: Јована Рашковића, Николе Пашића, Вука Караџића до броја 30, Цара Душана до броја 13, Војводе Радомира Путника од броја 84 ..

Општина  Фоча: данас, 09.06.2023. године, због радова у ТС 110/10/35 kV Фоча доћи ће до привремeног прекида у испоруци електричне енергије према сљедећем распореду: ДВ 10 kV Велечево, насеља: Обилићево, Лазарево, Бараковац, Велечево, Биоково, Горњи Превраћ, Доњи Превраћ, Драгочава, Слатина, Челебићи и Завајт,  у периоду од  10:00 до 12:00 часова. ДВ 10 kV Тјентиште, насеља: Баљево поље, Брод, Кута, Осијек.

ЈП ВИК „ВРЕЛО БИОШТИЦА“ У СТЕЧАЈУ: Уредно водоснабдјевање на подручју општине Соколац. 

АУТО МОТО САВЕЗ: Саобраћај је јутрос слабог интензитета и на већини путева у РС се одвија без застоја и посебних ограничења.У котлинама, дуж ријечних токова, као и понегдје у вишим предјелима мјестимично има магле у јутарњим часовима. Због радова и привремене регулације саобраћаја на појединим дионицама вози се успорено, уз повремене застоје. Возачима савјетујемо опрезну вожњу, прилагођену стању и условима на путу.

Због извођења радова на санацији клизишта саобраћај се на дионици маг. пута Фоча-Горажде у мјесту Филиповићи (на самој линији разграничења), одвија отежано, једном саобраћајном траком (урађеном привременом заобилазницом у дужини 150 метара) уз постављену саобраћајну сигнализацију.Због извођења радова, биће измијењен режим у одвијању саобраћаја на дионици магистралног пута М-I 109 Брод на Дрини 2-Врба у тунелу Чемерно. ( од 01.03. до 01.07.2023. године)

– На мосту Краља Александра у општини Рудо, на путном правцу М II-507 Бродар-граница РС/РСР (Рудо) забрањен је саобраћај за теретна возила укупне масе преко 10 тона, док се за путничка возила ограничава брзина кретања на 20 км/х.-Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-ГП Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

На граничним прелазима  нема дужих чекања приликом преласка границе.

 

У СТАНИЦАМА ХИТНЕ ПОМОЋИ ПРЕГЛЕДАНО ПАЦИЈЕНАТА:

СОКОЛАЦ: 17 прегледа,

Ј.З.У. СРБИЈА: 47 пријема,

ДЗ ФОЧA: 15 прегледа  и 3 кућне посјете.

 

ПОРОДИЛИШТА – РОЂЕНО НОВОРОЂЕНЧАДИ:

Ј.З.У. БОЛНИЦА СРБИ:  Рођена три дјечака.

КЦ ФОЧА: Рођена једна дјевојчица.