Трећа по реду брдска бициклистичка вожња окупила је јутрос више од 120 учесника који су прошли главном улицом Сокоца, а затим наставили маршруту према Јелену, Кошутици, преко Копита и Сијерака до Ћаварина и коначног повратка у Соколац. Стаза је дуга око 38 километара, а према ријечима организатора добро је припремљена и означена.

  • На наше велико задовољство, трећој вожњи се одазвао велики број учесника из различитих крајевам како Босне и Херцеговине, тако и региона. Циљ нам је да са Романије оде лијепа слика наших природних љепота и да промовишемо здрав начин живота који пружа овај спорт, нагласили су организатори.

Бане Биљић, један од организатора вожње, казао је да је стаза одлично припремљена са јасним путоказима и смјерницама.

  • Данас су са нама љубитељи бициклизма из свих крајева БиХ, од Добоја до Сарајева. Имамо госте и из Србије, из Београда, Лознице, Краљева итд. Вожња ће трајати 4 до 5 сати, а у поподневним часовима предвиђен је долазак на циљ, овдје код Спортске дворане, гдје ће учесници моћи уживати у припремљеном ручку и дружењу, казао је Биљић.

У вожњи главном градском улицом су учествовали и наши најмлађи суграђани, што им је причинило велику радост.

Организатор ове спортске манифестације је Друштво љубитеља бициклизма „Романија сајклинг“, које овим скупом жели да промовише бициклизам као активан стил живота који доноси бројне предности.

За сигурност и пратњу током вожње побринули су се чланови Друштва и припадници Полицијске станице Соколац.