Сервисне информације за суботу, 10. јун 2023. године

 ХИДРОМЕТЕОРОЛОШКА СТАНИЦА  СОКОЛАЦ:

Тренутна температура: 12  ͦС

Најнижа температура у току ноћи: 10  ͦC

На 5 цм изнад површине тла: 8 ͦC

Влажност ваздуха: 90 %

Вјетар: југоисточни, 1 м/с

Ваздушни притисак: 907 мbar

Падавине:  –  0,1 l/m²

Јуче максимална температура износила је: 25  ͦC

 ВАТРОГАСНЕ ЈЕДИНИЦЕ: Нису интервенисале у протекла 24 часа.

ЕЛЕКТРОДИСТРИБУЦИЈА:

Општина Рудо: планирани радови на 10 кВ воду Стргачина  за дан 10.06.,у времену 09,00-12,00. Без напајања остају потрошачи у насељима Сетихово, Стргачина, Росуље, Лазовићи, Попов до, Косовићи, Соколовићи, Мрсово, Полимље Дорићи.

ЈП ВИК „ВРЕЛО БИОШТИЦА“ У СТЕЧАЈУ: Уредно водоснабдијевање на подручју општине Соколац. 

АУТО МОТО САВЕЗ: Саобраћај је јутрос слабог интензитета и на већини путева у РС се одвија без застоја и посебних ограничења.У котлинама, дуж ријечних токова, као и понегдје у вишим предјелима мјестимично има магле у јутарњим часовима. Због радова и привремене регулације саобраћаја на појединим дионицама вози се успорено, уз повремене застоје. Возачима савјетујемо опрезну вожњу, прилагођену стању и условима на путу.

Због извођења радова на санацији клизишта саобраћај се на дионици маг. пута Фоча-Горажде у мјесту Филиповићи (на самој линији разграничења), одвија отежано, једном саобраћајном траком (урађеном привременом заобилазницом у дужини 150 метара) уз постављену саобраћајну сигнализацију.Због извођења радова, биће измијењен режим у одвијању саобраћаја на дионици магистралног пута М-I 109 Брод на Дрини 2-Врба у тунелу Чемерно. ( од 01.03. до 01.07.2023. године)   – На мосту Краља Александра у општини Рудо, на путном правцу М II-507 Бродар-граница РС/РСР (Рудо) забрањен је саобраћај за теретна возила укупне масе преко 10 тона, док се за путничка возила ограничава брзина кретања на 20 км/х.-Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-ГП Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.   На граничним прелазима  нема дужих чекања приликом преласка границе.

 У СТАНИЦАМА ХИТНЕ ПОМОЋИ ПРЕГЛЕДАНО ПАЦИЈЕНАТА:

СОКОЛАЦ: 12 прегледа,

Ј.З.У. СРБИЈА: 50 пријема,

ДЗ ФОЧA:7 прегледа и 2 кућне посјете.

ПОРОДИЛИШТА – РОЂЕНО НОВОРОЂЕНЧАДИ:

Ј.З.У. БОЛНИЦА СРБИ:  Рођени  дјечак и дјевојчица.

КЦ ФОЧА: Рођени дјечак и двије   дјевојчице.