Сервисне информације за недјељу, 11. јун 2023. године

 ХИДРОМЕТЕОРОЛОШКА СТАНИЦА  СОКОЛАЦ:

Тренутна температура: 14 ͦС

Најнижа температура у току ноћи: 13  ͦC

На 5 цм изнад површине тла: 12 ͦC

Влажност ваздуха: 87 %

Вјетар: тихо, без вјетра

Ваздушни притисак: 905 мbar

Падавине:  –   l/m²

Јуче максимална температура износила је: 22  ͦC

 

ВАТРОГАСНЕ ЈЕДИНИЦЕ: Нису интервенисале у протекла 24 часа.

 

ЕЛЕКТРОДИСТРИБУЦИЈА:

Чајниче:

У понедељак, 12.6.2023. године због радова на 10 kV воду Требешко брдо – Батово, доћи ће до привремених прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 09:00 до 14:00 часова потрошачима у насељима: Каровићи, Авлија и Батово.

ЈП ВИК „ВРЕЛО БИОШТИЦА“ У СТЕЧАЈУ: Уредно водоснабдијевање на подручју општине Соколац. 

АУТО МОТО САВЕЗ: На већини путева у Републици Српској саобраћај се одвија по мјестимично влажним и клизавим коловозима, а слабије магле има у котлинама, уз ријеке и преко превоја.Учестали су одрони и клизишта, па возаче позивамо на опрезнију вожњу прилагођену условима на путу. Због радова и привремене регулације саобраћаја на појединим дионицама вози се успорено, уз повремене застоје. Возачима савјетујемо опрезну вожњу, прилагођену стању и условима на путу.

Због извођења радова на санацији клизишта саобраћај се на дионици маг. пута Фоча-Горажде у мјесту Филиповићи (на самој линији разграничења), одвија отежано, једном саобраћајном траком (урађеном привременом заобилазницом у дужини 150 метара) уз постављену саобраћајну сигнализацију.Због извођења радова, биће измијењен режим у одвијању саобраћаја на дионици магистралног пута М-I 109 Брод на Дрини 2-Врба у тунелу Чемерно. ( од 01.03. до 01.07.2023. године)   – На мосту Краља Александра у општини Рудо, на путном правцу М II-507 Бродар-граница РС/РСР (Рудо) забрањен је саобраћај за теретна возила укупне масе преко 10 тона, док се за путничка возила ограничава брзина кретања на 20 км/х.-Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-ГП Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.   На граничним прелазима  нема дужих чекања приликом преласка границе.

У СТАНИЦАМА ХИТНЕ ПОМОЋИ ПРЕГЛЕДАНО ПАЦИЈЕНАТА:

СОКОЛАЦ: 30 прегледа,

Ј.З.У. СРБИЈА: 19 пријема,

ДЗ ФОЧA: 33 прегледа и 6 кућних посјета.

 

ПОРОДИЛИШТА – РОЂЕНО НОВОРОЂЕНЧАДИ:

Ј.З.У. БОЛНИЦА СРБИJА:  Рођен дјечак и двије дјевојчица.

КЦ ФОЧА: Није било порода.