Одборници Скупштине општине Соколац данас су на седмој ванредној сједници једногласно усвојили Закључак који гласи да Полицијска управа Источно Сарајево треба извршити процјену стања безбједности на подручју ове локалне заједнице, те на основу исте предузети адекватне мјере како би се стање безбједности подигло на виши ниво.

Сједници, поред одборника, присуствовали су и начелник Полицијске управе Источно Сарајево Бранимир Шеховац, командир Полицијске станице Соколац Радован Шаренац и посланик у Народној скупштини Републике Српске Страхиња Башевић.

Према ријечима Народног посланика Башевића, присутни су информисани од стране полицијских службеника о стању безбједности на подручју општине Соколац, који су предочили неке од могућих техничких мјера у складу са својом службом како би се стање поправило.

  • На иницијативу Клуба одборника СНСД-а, заказана је ванредна скупштина поводом нарушене безбједности на подручју општине Соколац и догађаја који су допринијели узнемирености грађана. Расправа је била конструктивна и у неким моментима је излазила из оквира тачке Дневног реда, али је на крају заључак једногласно усвојен. Имамо чврсто обећање и вјеру у институције Републике Српске и Министарство унутрашњих послова по вертикали командовања да ће се све учинити у складу са законом како би се ситуација ставила под контролу и спријечили даљи нежељени догађаји од чега страхују и сами грађани – навео је Башевић.

 

Фото: Инфо центар

Начелник Полицијске управе Источно Сарајево Бранимир Шеховац поручио је грађанима општине Соколац да ће полиција, у сарадњи са свим органима и субјектима, и у наредном периоду предузети све мјере и радње да би се поправило стање безбједности и осјећај сигурности сваког грађанина.

Он је напоменуо да је предузето низ активности које ће допринијети побољшању стања безбједности на подручју ове општине.

Начелник општине Соколац Милован Бјелица је истакао да је безбједносна ситуација озбиљно нарушена и апеловао да надлежни појачају активности да би вратили сигурност у ово мјесто.

  • Добио сам велики број позива од грађана који су узнемирени, јер сви смо забринути за своју безбједност. Дешавања која су потресла јавност су била једно испред Полицијске станице, друго у главној улици. Тако да у свему овоме можемо констатовати да није дошло до веће трагедије. Могао је страдати неко недужан од цивила, у близини је и школа. Исте вечери ја сам издао саопштење, тражио сам појачане мјере безбједности у општини, након тога је услиједила иницијатива Клуба одборника СНСД-а, да се данас одржи ванредна сједница. Процјену ситуације и анализу у посљедњих пет година изнио је начелник Центра Бранимир Шеховац. Подржали смо рад МУП-а и затражили да се појачају мјере и број људства(полиције) и ако има потребе и за додатним материјално-техничким средствима– истакао је Бјелица.

Данашња ванредна сједница са једном тачком Дневног реда – Нарушена безбједносна ситуација у општини Соколац одржана је поводом немилог догађаја који се догодио седмог јуна у Сокоцу, када је једно лице убијено у пуцњави, док је друго рањено.