Сара Голић, ученик генерације у Основној школи „Милан Илић-Чича Шумадијски“ на Хан Пијеску, постигла је изузетне резултате на такмичењима из наставних предмета, а талентована је за музику и спорт, те ангажована у хуманитарним активностима, рекао је Срни директор ове образовне установе Милан Васиљевић.

Голићева је рекла Срни да све наставне предмете воли подједнако, али да је математика на посебном мјесту, због чега ће уписати Гимназију општег смјера на Хан Пијеску.

Бавећи се каратеом и одбојком, освојила је до сада 22 медаље и 18 диплома, међу којим јој је најдражи Златни пехар који је добила као најбољи либеро на турниру у Власеници 2019. године.

Она је подсјетила да је њен рад о теми „Стефан Немања – Свети Симеон Мироточиви“ проглашен најбољим на конкурсу СПКД „Просвјета“ и „АСоглас“ Зворник, а освојила је и треће мјесто на конкурсу за најљепши ћирилички рукопис, у организацији „Просвјете“ из Дервенте 2021. године.

Голићева је члан локалног Културно-умјетничког друштва „Свети Пантелејмон“ и активиста Црвеног крста на Хан Пијеску, за шта је добила похвалу за ангажовање у свим активностима ове организације.

Ученици Основне школе „Милан Илић“ остарили су у овој школској години више награда на такмичењима у знању из наставних предмета, учестовали су на разним конкурсима и у ваннаставним активностима.

Најљепши ћирилички рукопис на конкурсу „Дани ћирилице“ за иницијално слово имала је Ана Лучић. На „Смотри ћириличке писмености“ у Србији прво мјесто припало је Анђели Митровић, а друго Марији Бјелаковић.

Четири ученика ове школе добила су похвалу Републичког педагошког завода након учешћа на квиз такмичењу „Ћирилице, чедо моје“, а њихов школски друг Никола Чоњић похвалу за најљепши ћирилички рукопис у Дервенти.

Основна школа на Хан Пијеску броји 213 ученика, а 16. јуна у просторијама школе малу матуру прославиће 20 будућих средњошколаца.