ХИДРОМЕТЕОРОЛОШКА СТАНИЦА СОКОЛАЦ:

Температура измјерена у 8 часова: 14 ͦC

Најнижа температура у току ноћи: 14 ͦC

Температура на 5 cm изнад тла: 12 ͦC

Влажност ваздуха: 91%

Вјетар: сјеверо – западни 1 m/s

Ваздушни притисак: 905 mbar

Количина падавина:  6 l/m²

Максимална температура јуче: 19 ͦC

 

ВАТРОГАСНЕ ЈЕДИНИЦЕ:

Соколац: Није било интервенција.

Пале: Једна интервенција на гашењу напуштене викендице синоћ од 20,35-22,00 часа у насељу Јахорински Поток. Пожар угашен, а интервенисала два ватрогасца са једним ватрогасним возилом.

 

ЕЛЕКТРОДИСТРИБУЦИЈА:

Соколац: Уредно.

Чајниче: За данас, 12.6.2023. године планирани су радови на 10 kV воду Требешко брдо – Батово и доћи ће до привремених прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 09,00 -14,00 часова потрошачима у насељима: Каровићи, Авлија и Батово.

ЈП ВИК „ВРЕЛО БИОШТИЦА“ У СТЕЧАЈУ: Уредно водоснабдијевање на подручју општине Соколац. 

 

АУТО МОТО САВЕЗ:

На већини путних праваца саобраћај се јутрос у РС одвија  по  мокрим или влажним коловозима.

У котлинама и уз ријечене токове , као  и вишим предјелима смањена  је видљивост због магле упозоравамо и на повећану опасност од одрона и активирања клизишта, и  неопходна је максимално опрезна вожња, прилагођена стању и условима на путу.

На путевима на којима се изводе санациони радови, режим вожње је измијењен и регулисан привременом сигнализацијом, чије је поштовање обавезно.

Због извођења радова на санацији клизишта саобраћај се на дионици маг. пута Фоча-Горажде у мјесту Филиповићи (на самој линији разграничења), одвија отежано, једном саобраћајном траком (урађеном привременом заобилазницом у дужини 150 метара) уз постављену саобраћајну сигнализацију.Због извођења радова, биће измијењен режим у одвијању саобраћаја на дионици магистралног пута М-I 109 Брод на Дрини 2-Врба у тунелу Чемерно. ( од 01.03. до 01.07.2023. године)   – На мосту Краља Александра у општини Рудо, на путном правцу М II-507 Бродар-граница РС/РСР (Рудо) забрањен је саобраћај за теретна возила укупне масе преко 10 тона, док се за путничка возила ограничава брзина кретања на 20 км/х.-Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-ГП Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.   На граничним прелазима  нема дужих чекања приликом преласка границе.

 

У СТАНИЦАМА ХИТНЕ ПОМОЋИ ПРЕГЛЕДАНО ПАЦИЈЕНАТА:

СОКОЛАЦ:         23        прегледа,

Ј.З.У. СРБИЈА:    22         пријема,

ДЗ ФОЧA:           14      прегледа  и  2  кућне посјете.

 

ПОРОДИЛИШТА – РОЂЕНО НОВОРОЂЕНЧАДИ:

Ј.З.У. БОЛНИЦА СРБИ: Рођена једна дјевојчица и један дјечак

КЦ ФОЧА: Није било порода