ХИДРОМЕТЕОРОЛОШКА СТАНИЦА СОКОЛАЦ:

Температура измјерена у 8 часова: 12 ͦC

Најнижа температура у току ноћи: 11 ͦC

Температура на 5 cm изнад тла: 11 ͦC

Влажност ваздуха: 89%

Вјетар: сјеверо-источни 1 m/s

Ваздушни притисак: 906 mbar

Количина падавина:  5 l/m²

Максимална температура јуче: 16 ͦC

 

ВАТРОГАСНЕ ЈЕДИНИЦЕ: Нису интервенисале у протекла 24 часа.

 

ЕЛЕКТРОДИСТРИБУЦИЈА:

Соколац: Уредно.

Општина Хан Пијесак: квар на дијелу далековода Пјеновац синоћ од 21,00 час, без напајања 9 трафо станица.

Општина Вишеград: за данас, 13.06.2023. године, планирани радови на 10 kV воду Добрун, доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 10:00 до 11:00 часова потрошачима у насељима: Шиповице, Дубовик, Округла, Јагодина, Велетово, Црнчићи, Јелашца, Борије, Тасићи, Мухићи, Добрун, Горњи Добрун, Јабланица, Добрунска Ријека, Пољанице и Бјељајци.

 

ЈП ВИК „ВРЕЛО БИОШТИЦА“ У СТЕЧАЈУ: Уредно водоснабдијевање на подручју општине Соколац. 

 

АУТО МОТО САВЕЗ: Саобраћај се на већини путева у Републици Српској одвија по сувим и мјестимично влажним коловозима уз повећану опасност од одрона на дионицама у усјецима. Скрећемо пажњу и на смањену видљивост због магле у вишим предјелима и уз ријечне токове а на путевима са санационим радовима на измијењен режим вожње и обавезно поштовање привремене сигнализације. Возачима савјетујемо опрезну вожњу прилагођену стању и условима на путу.

Због извођења радова на санацији клизишта саобраћај се на дионици маг. пута Фоча-Горажде у мјесту Филиповићи (на самој линији разграничења), одвија отежано, једном саобраћајном траком (урађеном привременом заобилазницом у дужини 150 метара) уз постављену саобраћајну сигнализацију.Због извођења радова, биће измијењен режим у одвијању саобраћаја на дионици магистралног пута М-I 109 Брод на Дрини 2-Врба у тунелу Чемерно. ( од 01.03. до 01.07.2023. године)

 – На мосту Краља Александра у општини Рудо, на путном правцу М II-507 Бродар-граница РС/РСР (Рудо) забрањен је саобраћај за теретна возила укупне масе преко 10 тона, док се за путничка возила ограничава брзина кретања на 20 км/х.

– Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-ГП Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

На граничним прелазима  нема дужих чекања приликом преласка границе.

 

У СТАНИЦАМА ХИТНЕ ПОМОЋИ ПРЕГЛЕДАНО ПАЦИЈЕНАТА:

СОКОЛАЦ:           8    прегледа,

Ј.З.У. СРБИЈА:    72    пријема,

ДЗ ФОЧA:            9    прегледа  и  2  кућне посјете.

 

ПОРОДИЛИШТА – РОЂЕНО НОВОРОЂЕНЧАДИ:

Ј.З.У. БОЛНИЦА СРБИJА: Рођен један дјечак.

КЦ ФОЧА: Није било порођаја.