Народна скупштина Републике Српске наставила је данас редовну сједницу посланичком расправом о консолидованом извјештају о извршењу буџета Републике Српске за прошлу годину.

Министар финансија Републике Српске Зора Видовић рекла је раније да је буџетски оквир за прошлу годину остварен са 4,46 милијарди КМ.

Посланици ће у наставку треће редовне сједнице разматрати и извјештај о раду Министарства унутрашњих послова за прошлу годину, извјештај о раду и финансијски извјештај Комисије за концесије за прошлу годину, те извјештај о раду и извршењу ребаланса финансијског плана – буџета Фонда солидарности за дијагностику и лијечење обољења, стања и повреда дјеце у иностранству за прошлу годину.

На дневном реду су и годишњи извјештаји за 2022. годину о раду Омбудсмана за дјецу и о резултатима активности Институције омбудсмана за људска права БиХ.

Пред посланицима су и информација о одлукама о помиловању у прошлој години, приједлог одлуке о прихватању задужења Републике Српске код Свјетске банке – Међународне банке за обнову и развој за други Пројекат подршке запошљавању, као и приједлог одлуке о критеријумима за оцјену степена развијености јединица локалне самоуправе у Српској.

У првом дијелу засједања посланици су усвојили више тачака дневног реда, међу којима Резолуцију о заштити Срба на Косову и Метохији и о територијалном интегритету и суверенитету Србије.