ХИДРОМЕТЕОРОЛОШКА СТАНИЦА СОКОЛАЦ:

Температура измјерена у 8 часова: 13 ͦC

Најнижа температура у току ноћи: 8  ͦC

Температура на 5 cm изнад тла: 6  ͦC

Влажност ваздуха:90 %

Вјетар: тихо без вјетра

Ваздушни притисак: 906 mbar

Максимална температура јуче: 19  ͦC

ВАТРОГАСНЕ ЈЕДИНИЦЕ:

Град Источно Сарајево,техничка интревенција у Трнову на сапирању коловоза од просутог уља.

ЕЛЕКТРОДИСТРИБУЦИЈА: Два планирана рада за 14.06. и то:

 Општина Источно Ново Сарајево,радови на трафо станици  Сарајево 20 у времену 8,00-11,00.Без напајања остају потрошачи у насељима Тилава,Топлик,Клек,Томино Брдо,Станојевићи,Петровићи ,Кумани ,Луке и Павловац.

 Општина Вишеград,радови на 10 кВ воду Вишеград –Међеђа у времену 08,00-14,00.Без напајања остају насеља Дринско,Стражбеница,Језерница,Шип,Меремишље.

ЈП ВИК „ВРЕЛО БИОШТИЦА“ У СТЕЧАЈУ: Уредно водоснабдјевање на подручју општине Соколац. 

АУТО МОТО САВЕЗ: Саобраћај се на већини путева у Републици Српској одвија по сувим и мјестимично влажним коловозима уз повећану опасност од одрона на дионицама у усјецима. Скрећемо пажњу и на смањену видљивост због магле у вишим предјелима и уз ријечне токове а на путевима са санационим радовима на измијењен режим вожње и обавезно поштовање привремене сигнализације. Возачима савјетујемо опрезну вожњу прилагођену стању и условима на путу.

Због извођења радова на санацији клизишта саобраћај се на дионици маг. пута Фоча-Горажде у мјесту Филиповићи (на самој линији разграничења), одвија отежано, једном саобраћајном траком (урађеном привременом заобилазницом у дужини 150 метара) уз постављену саобраћајну сигнализацију.Због извођења радова, биће измијењен режим у одвијању саобраћаја на дионици магистралног пута М-I 109 Брод на Дрини 2-Врба у тунелу Чемерно. ( од 01.03. до 01.07.2023. године)

 – На мосту Краља Александра у општини Рудо, на путном правцу М II-507 Бродар-граница РС/РСР (Рудо) забрањен је саобраћај за теретна возила укупне масе преко 10 тона, док се за путничка возила ограничава брзина кретања на 20 км/х.

-Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-ГП Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.   На граничним прелазима  нема дужих чекања приликом преласка границе.

У СТАНИЦАМА ХИТНЕ ПОМОЋИ ПРЕГЛЕДАНО ПАЦИЈЕНАТА:

СОКОЛАЦ: 11  прегледа,

Ј.З.У. СРБИЈА: 44 пријема,

ДЗ ФОЧA: 14 прегледа  и 3 кућне посјете.

 

ПОРОДИЛИШТА – РОЂЕНО НОВОРОЂЕНЧАДИ:

Ј.З.У. БОЛНИЦА СРБИ: Није било порода.

КЦ ФОЧА: Рођена дјевојчица.