ХИДРОМЕТЕОРОЛОШКА СТАНИЦА СОКОЛАЦ:

Температура измјерена у 8 часова: 14  ͦC

Најнижа температура у току ноћи: 12  ͦC

Температура на 5 cm изнад тла: 10  ͦC

Влажност ваздуха: 87 %

Вјетар: Тихо без вјетра

Ваздушни притисак:907  mbar

Падавине: 4 l/m2

Максимална температура јуче: 21  ͦC

 

ВАТРОГАСНЕ ЈЕДИНИЦЕ: Нису интервенисале у протекла 24 часа.

Вишеград:

Једна техничка интервенција горила котловница у стамбеној згради у улици Краља Петра Првог  у времену од 17:30 – 18:30. Учествовало једно возило и два ватрогасца.

 

ЕЛЕКТРОДИСТРИБУЦИЈА: Уредно напајање електричном енергијом.

Рудо:

У четвртак, 15.6.2023. године због радова на 10 kV воду Увац, доћи ће до привремених прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 08:00 до 14:00 часова потрошачима у насељима: Увац, Плема, Штрпци, Анџићи, Ћировићи, Бован, Зубач, Омарине, Пријеворац, Бијело брдо, Микавице, Видаковићи, Ђуровићи, Божовићи и Ваган.

ЈП ВИК „ВРЕЛО БИОШТИЦА“ У СТЕЧАЈУ: Уредно водоснабдјевање на подручју општине Соколац. 

АУТО МОТО САВЕЗ: Саобраћај се  на већини путева у Републици Српској одвија редовно, а коловози су на подручју Херцеговине мокри и клизави. Скрећемо пажњу и на смањену видљивост због магле у вишим предјелима и уз ријечне токове а на путевима са санационим радовима на измијењен режим вожње и обавезно поштовање привремене сигнализације. Возачима савјетујемо опрезну вожњу прилагођену стању и условима на путу.

Због извођења радова на санацији клизишта саобраћај се на дионици маг. пута Фоча-Горажде у мјесту Филиповићи (на самој линији разграничења), одвија отежано, једном саобраћајном траком (урађеном привременом заобилазницом у дужини 150 метара) уз постављену саобраћајну сигнализацију.Због извођења радова, биће измијењен режим у одвијању саобраћаја на дионици магистралног пута М-I 109 Брод на Дрини 2-Врба у тунелу Чемерно. ( од 01.03. до 01.07.2023. године).

– На мосту Краља Александра у општини Рудо, на путном правцу М II-507 Бродар-граница РС/РСР (Рудо) забрањен је саобраћај за теретна возила укупне масе преко 10 тона, док се за путничка возила ограничава брзина кретања на 20 км/х.-Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-ГП Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

 На граничним прелазима  нема дужих чекања приликом преласка границе.

У СТАНИЦАМА ХИТНЕ ПОМОЋИ ПРЕГЛЕДАНО ПАЦИЈЕНАТА:

СОКОЛАЦ: 16  прегледа,

Ј.З.У. СРБИЈА: 40 пријема,

ДЗ ФОЧA: 20  прегледа  и  4 кућне посјете.

ПОРОДИЛИШТА – РОЂЕНО НОВОРОЂЕНЧАДИ:

Ј.З.У. БОЛНИЦА СРБИJА: Рођен један дјечак и једна дјевојчица.

КЦ ФОЧА: Није било порода.