Ученици који су своје средњошколско образовање завршили 1983. године прославили су јуче јубилеј – четрдесет година матуре. Ради се о генерацији ученика који су рођени 1964. и 1965. године.

Била је то прилика да се сви окупе на једном мјесту, размијене искуства, животне приче, али и подсјете на вријеме проведено у школским клупама.

Један од тих ученика је Драженко Вукојичић који је навео да се поменутом обиљежавању одазвало 44 људи, те да су дружење увеличала и четири професора Грујо Бјековић, Драган Радић, Драган Ивановић и Маринко Реновица.

фотографија уступљена Инфо центру

Он је нагласио да су они генерација која је прослављала увијек годишњице матура, осим десете године, када је било ратно вријеме.

  • Мислим да је десетак наших другова дошло из Србије и Црне Горе и сваки пут нам је драго да се окупимо. Ове године је то посебно, јер смо се са једним другом видјели први пут након 40 година. Због својих приватних обавеза, није могао да присуствује у претходним годинама, тако да га синоћ кад се појавио, није нико познао, док се није представио – кроз осмијех нам је испричао Вукојичић.

Према његовим ријечима, бројни су утицајни људи проистекли из ове генерације, као што су директори, политичари и многи други.

  • Углавном, било је једно прелијепо вече, помијешаних емоција, јер смо се присјетили и неких школских симпатија. Гледајући старе фотографије, присјетио сам се да смо ми посљедња генерација која је матуру прославила у другом граду, у Крагујевцу. Много смо се промијенили, остарили и поручио бих младима да искористе живот, јер он брзо прође – заккључио је Вукојичић.
фотографија уступљена Инфо центру / Крагујевац 1983.

Он се посебно захвалио Срђану Косорићу, који је поднио сав терет око организације овог скупа.