ХИДРОМЕТЕОРОЛОШКА СТАНИЦА СОКОЛАЦ:

Температура измјерена у 8 часова: 12 ͦC

Најнижа температура у току ноћи 11 ͦC

Температура на 5 cm изнад тла: 9 ͦC

Влажност ваздуха: 89%

Вјетар: сјеверозападни, 4m/s

Ваздушни притисак: 906 mbar

Падавине: 14 l/m2

Максимална температура јуче: 13 ͦC

 

ВАТРОГАСНЕ ЈЕДИНИЦЕ: Нису интервенисале у протекла 24 часа.

 

ЕЛЕКТРОДИСТРИБУЦИЈА:

Соколац: Уредно.

Општина Рогатица: квар на дијелу далековода Матино Брдо синоћ од 19:00 часова, без напајања електричном енергијом је 5 трафо станица. Отклањање квара се очекује у току дана.

 

ЈП ВИК „ВРЕЛО БИОШТИЦА“ У СТЕЧАЈУ: Уредно водоснабдјевање на подручју општине Соколац. 

Из Јавног предузећа Водовод и канализација „Врело Биоштица“ Соколац саопштавају да се због обилних падавина и повећане замућености, вода не препоручује за пиће.

Стање замућености воде наставиће се редовно пратити, те ће корисници бити благовремено обавјештени о свим промјенама.

 

АУТО МОТО САВЕЗ:

 На истоку Републике Српске и у Херцеговини, коловози су,због кише која је падала током ноћи, мокри и клизави, док у осталим крајевима није било падавина и вози се по сувим коловозима.На подручју Добоја јутрос мјестимично има магле, а на дионицама у усјецима скрећемо пажњу на могућност ситнијих одрона. Возачима савјетујемо опрезну вожњу, прилагођену стању и условима на путу. Због радова и привремене регулације саобраћаја, на појединим дионицама вози се успорено, уз повремене застоје.

На магистралном путу М-19 (Власеница-Соколац) у Хан Пијеску у току су радови на рехабилитацији пута те је потребно прилагодити брзину кретања возила и обратити пажњу на привремену саобраћајну сигнализацију.

Због извођења радова на санацији клизишта саобраћај се на дионици маг. пута Фоча-Горажде у мјесту Филиповићи (на самој линији разграничења), одвија отежано, једном саобраћајном траком (урађеном привременом заобилазницом у дужини 150 метара) уз постављену саобраћајну сигнализацију.Због извођења радова, биће измијењен режим у одвијању саобраћаја на дионици магистралног пута М-I 109 Брод на Дрини 2-Врба у тунелу Чемерно. ( од 01.03. до 01.07.2023. године)

 – На мосту Краља Александра у општини Рудо, на путном правцу М II-507 Бродар-граница РС/РСР (Рудо) забрањен је саобраћај за теретна возила укупне масе преко 10 тона, док се за путничка возила ограничава брзина кретања на 20 км/х.

-Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-ГП Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

На граничним прелазима  нема дужих чекања приликом преласка границе.

 

У СТАНИЦАМА ХИТНЕ ПОМОЋИ ПРЕГЛЕДАНО ПАЦИЈЕНАТА:

СОКОЛАЦ:            7     прегледа,

Ј.З.У. СРБИЈА:     23    пријема,

ДЗ ФОЧA:            18    прегледа  и 1  кућна посјета.

 

ПОРОДИЛИШТА – РОЂЕНО НОВОРОЂЕНЧАДИ:

Ј.З.У. БОЛНИЦА СРБИ:  није било порођаја.

КЦ ФОЧА:  Није било порођаја.